2019.05.07. 11:00
Digitális detox, avagy offline túrák a Szent György-hegyen
A digitális detox, az offline-lét, a facebook-inaktiválás, a slow life mind-mind egyre nagyobb divat, de divat sem kell hozzá, hogy megérezzük: az okostelefonnak és social mediának "hála" nem mindig egyszerű csak a pillanatban lenni.

Ez az igény hívta életre az offline túra projektet, melyet Budavári Dóra, Cseri Dóra és Kovács Katu indított el. Az ötletet saját élmény szülte: egy túra közben ők hárman azt vették észre, hogy beszélgetés és bámulás helyett fotóznak, posztolnak és a telefont nyomkodják.

Az áprilisi első meghirdetett badacsonyi túra egy óra alatt betelt, így kellett egy második időpont is. A két napon, szombaton és vasárnap közel 70 ember túrázott telefon nélkül, a természetet figyelve, egymással ismerkedve, és borokat kóstolva.
Minden túra a telefon elvételével kezdődik, a szervezők biztonságos helyre száműzik a készülékeket – de vészhelyzet esetén vissza lehet kapni. Több gasztro-megállót is beiktatnak, megtudhatunk izgalmas információkat a túra állomásairól, van mód az elcsendesedésre, meditációra, távolba nézésre, de egymással beszélgetni is bőven lehet.

Fotó: Heim Alexandra

Badacsony után a második megálló a Szent György-hegy lesz május 11-én.

Mutatjuk a részleteket!

A Szent György-hegynek megfelelően a bazaltorgonák megmászása mellett a gasztronómiára is nagyobb hangsúly helyeződik, a túra egy reggelivel indul Kovács Beánál a Búzalelke Pékségben, majd Papa Áronéknál, a PAP Wines teraszán egy tál biryanival és borkóstolóval végződik.

A badacsonyi túráról Heim Alexandra készített csodás képeket.

Ahogy a szervezők írják: Kapcsold ki, kapcsolj ki, kapcsolódj ki! KAPCSOLÓDJ!

– Gyere és felejtsd el a külvilágot egy pár órára, kapcsolj offline üzemmódba! Felejtsd el a telefonodat és a virtuális világot, lesz helyette jelen-lét, friss levegő, itt és most, tó, fák, figyelem, hegyek, ízek, vulkanizmus, forrásvíz, emberek, bor, meglepetés móka. Még talán beszélgetések is – mondta Budavári Dóri. – Igen, pár órára elvesszük a telefonotokat. Igen, visszakapjátok. Igen, ki fogjátok bírni. Igen, készülnek képek, fényképezőgépet hozni ér!

Itt mindent megtalálsz a hétvégi offline túráról!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva