2018.12.30. 12:00
Kiállítás az Év háza díjazott épületeinek fotóiból
A Veszprém megyei megyeházán az Év Balatoni Háza 2018 elnevezésű építészeti pályázat díjazott műveiből nyílt kiállítás.

Az Év Balatoni Háza 2018 pályázatot a megyei önkormányzat javaslatára a Nők a Balatonért Egyesület, illetve a Balatoni Szövetség együtt szervezte meg a miniszterelnökség anyagi támogatásával, az eredményhirdetést pedig idén október végén tartották a Tihanyi Bencés Apátságban.

Az Év háza versenyen családi ház és lakóépületek kategóriában Kovács D. Barnabás építész vehette át az első díjat Dörgicsére tervezett nyaralóépületéért, középület kategóriában pedig a Berecz Tamás és Batári Attila építészpáros épületfelújítása, a budapesti Tours-i Szent Márton-plébániatemplomon végzett munka bizonyult a legjobbnak.

A díjnyertes épületeket bemutató vándorkiállítás csütörtökön indult útjára, első állomása a megyeháza Szent István Termének folyosója.

A bemutatott munkák a megyeházán december 13. és január 4. között tekinthetők meg.

A Balaton-felvidék inspirálta háznál fontos volt az ember és a természet kapcsolatának megértése.


A vendégház kialakításnál szempont volt, hogy stílusában idomuljon a helyi építészeti elemekhez, és összeköttetés legyen a belső tér és a terasz között.


Az oszlopok között az üvegajtók és ablakok a homlokzat mentén helyezkednek el, sok természetes fényt biztosítva a belső térnek, ezzel is létrehozva a kapcsolatot a lakók és a természet között.

Fotók: barna-architects.com

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva