borsonline.hu | 2021.12.13. 12:00
Egy budai szervizaknából került elő a Balaton királyának holtteste
A Balaton királyának is nevezett Szlávy Bulcsú alvilági élete egy budai garázs szervizaknájában ért véget. Holteste végül csak eltűnése után hét évvel került elő.

Fényképészként kezdte az alvilág királya

Szlávy Bulcsú fényképészként kezdte karrierjét, majd a 80-as évek elején megnyitotta első éttermét Budapesten, és vidéki szórakozóhelyekben is voltak érdekeltségei. A vállalkozónak szintén akadtak homályos külföldi olajügyei, ám inkább azzal vált hírhedtté, hogy egy olyan

bűnbandát hozott létre, amely a Balaton-parti településeken a vállalkozókat fenyegetéssel és bántalmazással arra kényszerítette, bevételük egy részét átadják neki.

Emiatt a rendőrség 1994 szeptemberében körözést adott ki ellene, ekkor már egy éve Spanyolországban bujkált. A vád szerint hatrendbeli zsarolás kísérletével, bűnszövetkezet szervezésével, súlyos testi sértéssel, valamint tartozás fedezetének elvonásával gyanúsították. 1994. október 5-én fogták el és 1995 nyarán adták ki Magyarországnak.
Az alvilág rettegett alakja előzetes letartóztatásból szabadulása után, 1997-ben tűnt el. Holteste viszont csak 2004. január 23-án került elő egy, a főváros 12. kerületi garázs szerelőaknájából. A rendőrök tetten érték W. Lászlót, amint éppen megpróbálta kiemelni a holttestet, hogy más helyre rejtse.

Ebben a garázsban volt Szlávy holtteste. Az alvilág rettegett alakja 1997-ben tűnt el
© MTI, Echo TV

Nőügy vagy bandaháború?

W. László már közvetlenül áldozata eltűnése után a rendőrség látókörébe került, mert Szlávy mobiltelefonjának forgalmi adatai a nyomozókat a férfi budaörsi irodájához vezették. Szlávy tisztázandó egy, a kettőjük között lévő üzleti vitát és egy nőügyet, autózott oda. László és barátnője ugyanis följelentették a Balaton királyát azzal, hogy megerőszakolta a nőt. Az ügyészség akkor W. és két társa ellen emelt vádat előre kitervelten elkövetett emberölés miatt.

Az újabb verzió szerint azonban mégsem nőügy állhatott a gyilkosság mögött, hanem az, hogy az Aranykéz utcában 1998-ban meggyilkolt, Boros Tamásként ismertté vált férfi át akarta venni Szlávy balatoni érdekeltségeit. Ezt támasztja alá többek között az, hogy Boros emberei már Szlávy eltűnésének másnapján kirámolták ingatlanját, vagyis valószínűsíthető, hogy tisztában voltak a halálával.

W. Lászlónak végül nem kellett börtönbe vonulnia, mert előzetesben letöltötte a 7 év 3 hónapot
© Bors

Kusza szálak

Szlávy Bulcsú ügyében háromszori megismételt eljárássorozat után hirdetett jogerősen ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla 2014-ben, ahol bűnsegédként, előre kitervelten elkövetett emberölés miatt jogerősen 7 év 3 hónapra ítélte W. László üzletembert, akinek azonban nem kellett börtönbe vonulnia, mert már éveket töltött előzetes letartóztatásban.

A szóbeli indoklásban elhangzott, hogy jogerős ítélet soha nem rögzítette, hogy Szlávy bűncselekményt követett volna el, de több büntetőeljárás is folyamatban volt ellene, amikor meghalt. Pénzbehajtásra utaló információk W. kapcsán is keringtek, de őt csak Szlávy halála után ítélték el, akkor sem maffiajellegű cselekmények, hanem gazdasági ügyek, csődbüntett miatt.

Forrás: borsonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva