likebalaton.hu | 2018.08.18. 08:02
Egy-egy frissítő zápor jöhet
Mindent a mai időjárásról, és a balatoni nyaralókat érintő közlekedésről. (Folyamatosan frissítjük.)

18.00 Véget ért a helyszínelés Fenékpusztán

Zavartalan a forgalom a 71-es út 116-os km-nél.

17.10 Már nincs viharjelzés a Balatonnál

Eleinte még gomolyfelhős lesz az ég, majd a gomolyok szétterülését követően többnyire derült, vagy kissé fátyolfelhős estére, éjszakára van kilátás. Csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet a vízparton 20, a parttól távolabb fekvő helyeken 17, 18 fok körül alakul.

16.10 Viharjelzés

Balaton nyugati medence: a jelzőrendszer alapon van
Balaton középső medence: a jelzőrendszer alapon van
Balaton keleti medence: az elsőfokú viharjelzés érvényes

16.00 Karambol Fenékpuszta közelében

A 71-es főúton, Fenékpusztánál a 116-os km-nél két személyautó karambolozott. Félpályás útzár van érvényben. Torlódik a forgalom.

15.30 Kisebb késések a balatoni vasútvonalakon

A Balaton környéki vonatok 10-15 percet késhetnek a megnövekedett forgalom miatt.

13.00 Elsőfokú viharjelzés a Balaton nyugati medencéjében

A Balaton nyugati medencéjére elsőfokú viharjelzést adott ki a Meteorológiai Szolgálat.

  • Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ilyenkor úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni.

12.00 Késnek a vonatok a Balatonnál

A Budapest Déli-pályaudvarról Fonyódra tartó Parti sebesvonat pillanatnyi késése 65 perc. A többi balatoni járat 5-10 perces késéssel közlekedik.

Az aktuális balatoni vasúti helyzetről itt tájékozódhat!

9.15 Erős a forgalom a Balaton irányába az M7-es autópályán

Az M1-M7 elválástól Martonvásárig lelassult a haladás, telítettek a sávok az M7-es autópályán. Az M0-s autóútról is nehézkes a felhajtás az M7-es autópályára a Balaton irányába. Az M7-es autópályával párhuzamos 7-es főúton Martonvásárnál is lassabb haladásra kell készülni.

9.00 Zavartalan a forgalom az M7-es Somogy megyei szakaszán

A reggeli baleset után Balatonfenyves közelében a helyszínelés és a műszaki mentés idejére a belső forgalmi sávot a rendőrök lezárták, azonban a forgalom 9 órától ismét zavartalan.

8.00 Erős a forgalom az M7-es autópályán

Erős a forgalom a Balaton irányába az M7-es autópályán, az M1-M7 elválástól Tárnokig, lelassult a haladás, telítettek a sávok.

7.00 Baleset az M7-esen

Az M7-es autópályán Letenye felé a 160-as km-nél a balatonfenyvesi csomópont közelében két személyautó ütközött össze. A sérült járművek a belső és leállósávot foglalják el, így csak egy sávon halad a forgalom.

Időjárás előrejelzés szombat estig

Jellemzően gyenge (0-15 km/h), helyenként legfeljebb mérsékelt (15-20 km/h) változó, de leginkább északias (ÉNY, É, ÉK) irányú szél várható, ami csak zivatarfelhő környezetében élénkülhet-erősödhet átmenetileg 40 km/h fölé. Napos idő várható a déli óráktól időnként kissé megnövekvő gomolyfelhőzettel. Egy-egy zápor, kis valószínűséggel zivatar a térségben előfordulhat.
A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 fok körül alakul. Késő estére 22, 23 fok köré süllyed a hőmérséklet.
Vizeink hőmérséklete:
A Balaton Siófoknál 25, a Velencei-tó Agárdnál 25.5 fokos
Viharjelzés:
Balaton nyugati medence: a jelzőrendszer alapon van
Balaton középső medence: a jelzőrendszer alapon van
Balaton keleti medence: a jelzőrendszer alapon van
Útinform
Balatonbogláron, a hagyományos szüreti fesztivál miatt a 7-es főút városi szakaszán 20-án, hétfő késő délutánig erős forgalomra és torlódásra is számítani kell. A szüreti felvonulást ma délután tarják. 17.00 és 17.45 között a főutat lezárják, a forgalmat addig helyben terelik el.
Az M7-es autópályán a 89-es km-nél, a Balatonvilágosi kijáratnál a 710-es főút bekötési csomópontját építik. Mindkét oldalon lezárták a leálló sávot.

Kompok és kamionstop:

A balatoni komp a főszezoni menetrend szerint közlekedik. Szántódról 6 óra 40 perctől 23 óra 20 percig, Tihanyból pedig 7 órától 23 óra 40 percig szállítja a járműveket, 40 percenként. (A menetrendben augusztus 27-én lesz változás.)

A kamionstop az ünnepi hétvégén (augusztus 18-20.) szombat délután 3 órától hétfőn este 10 óráig lesz érvényben. Fontos változás, hogy júliusban és augusztusban az államhatártól a telephelyig, vagy lerakóhelyig – néhány útszakasz kivételével – közlekedhetnek a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsik.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva