Keszey Ágnes / zaol.hu | 2020.04.23. 17:00
Egy keszthelyi fiú megtáncoltatja a világot
Legényesezz otthon! címmel indított az internetes közösségi oldalon terjedő kihívást a Magyar Nemzeti Táncegyüttes. A kampány célja, hogy egy virtuóz kalotaszegi legényessel, a néptáncon keresztül hívják fel a figyelmet az otthon maradás fontosságára.

A Magyar Nemzeti Táncegyüt­tes szólistája, Sánta Gergő ötlete alapján az együttes menedzsere, a keszthelyi származású Aradvári László dolgozta ki minden részletre kiterjedően a kampányt és alkotta meg az egyre népszerűbbé váló Legényesezz otthon! kihívást.

Egyre többen csatlakoznak hatalmas sikerrel szervezetként, vállalatként a Magyar Nemzeti Táncegyüttes LEGÉNYESEZZ OTTHON…

Közzétette: Magyar Nemzeti Táncegyüttes / Hungarian National Dance Ensemble – 2020. április 17., péntek

Az akcióban a résztvevőknek egy kalotaszegi legényest kell bemutatniuk, majd három másik személyt megnevezni a folytatásra. Így az indulás után rövid idő alatt több ezren lettek részesei a programnak, az egész Kárpát-medencében, de már mindegyik kontinensről csatlakoztak a felhíváshoz. Sőt, már hölgyek is megosztották videóikat, megmutatva, hogy a nők is tudnak magas szinten legényesezni. Számos rendvédelmi és egészségügyi szervezet is kapcsolódott a kezdeményezéshez.

Aradvári László: „Nektek táncolunk”, Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

– A kalotaszegi legényes az egyik leglátványosabb táncforma. Felépítéséből adódóan gyakorlatilag végeláthatatlan a változatok száma. Talán a sikeresség egyik oka is az, hogy két ugyanolyan produkcióval nem találkozhat a néző – mondta Aradvári László, utalva arra, hogy a közönség is gyorsan megkedvelte ezt az online programot. Zsuráfszky Zoltánnak, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti igazgatójának táncát például több mint 560 ezren látták, a rendőrség bemutatójának nézettsége pedig egymillió felett jár már.

– Ezzel az akcióval a néptáncos közösség egy jó célért fog össze: azt üzenjük, hogy a jelenlegi helyzetet úgy tudjuk átvészelni, ha fegyelmezettek vagyunk és otthon maradunk. A világhálón eddig megjelent videók felhasználásával készítettünk egy kisfilmet is: Értünk dolgoztok – Nektek táncolunk címmel. Ezzel mutatjuk ki hálánkat azoknak, akik nap mint nap a frontvonalban küzdenek értünk.

Értünk dolgoztok… Nektek táncolunk!

Egészségügyi és rendvédelmi dolgozók, bolti alkalmazottak, tanárok… Ti, akik értünk dolgoztok most is nap mint nap… A magyar néptáncosok szívből köszönik a munkátokat! ?Hálánk jeléül nektek ajánljuk a Magyar Nemzeti Táncegyüttes által elindított LEGÉNYESEZZ OTTHON kihívás produkcióit. ?Ti értünk dolgoztok, mi pedig nektek táncolunk! ❤#nektektáncolunk #köszönjük #együtt #legényesezzotthon

Közzétette: Magyar Nemzeti Táncegyüttes / Hungarian National Dance Ensemble – 2020. április 6., hétfő

Nyitókép: Keszey Ágnes
Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva