2019.10.04. 04:30
Egy szúnyogháló mindig jól jön
Hirdetés - A szúnyogháló hasznát nem csak nyáron át élvezhetjük. Ősszel, amikor a kinti rovarok megérzik a közelgő hűvösebb időket, megpróbálnak a meleg lakásba húzódni. Pont oda, ahová mi nem szeretnénk, hogy behúzódjanak. És itt lép köbe a szúnyogháló.

A légy és a szúnyog mellett a mezei poloska is lakásunk melegére vágyik, ám nem kell megvárnunk, amíg bevackolnak a sarokban, vagy a tányérunkon. A szúnyogháló megfelelő védelmet nyújt. Érdemes végiggondolnunk, hová szánjuk a hálót és milyen használatnak lesz kitéve ahhoz, hogy ki tudjuk választani a megfelelőt.

Rengetegféle szúnyogháló létezik. Melyiket válasszuk?

Öntapadós szúnyogháló

A legolcsóbb fajta, de ár-érték aránya nem a legjobb. Csak letisztítjuk az ablakkeretet, felragasztjuk az öntapadó ragasztócsíkot, rányomkodjuk, majd méretre vágjuk a szúnyoghálót és kész! Vagyis nagyon gyorsan és könnyen felszerelhető. Ám mivel a hálója nem üvegszálas, könnyen kiszakad. Ha figyelembe és tudomásul vesszük, hogy egy üvegszálas szúnyogháló élettartama alatt háromszor-négyszer is cserélnünk kell az öntapadósat, könnyen rájöhetünk, hogy messze nem jó az ár-érték aránya, sőt, eléggé környezetszennyező is.

Tépőzáras szúnyogháló

Hasonlóan az öntapadóshoz, a tépőzáras szúnyogháló is gyorsan felszerelhető. Ragasszuk a tapadó tépőzár hátsó oldalát a pormentes keretre, majd nyomkodjuk bele a hálót. A hálót ugyanilyen könnyen levehetjük, a tépőzár sem hagy nyomot, miután eltávolítottuk az ajtó- és ablakkeretről.

Fix keretes szúnyogháló

Üvegszálas hálóval készül, ezért tartós, megbízható, és kiváló ár-érték arányú. Kerete készülhet műanyagból és alumíniumból. Hátránya, hogy – az öntapadóshoz hasonlóan – felhelyezésével nem lehet kihajolni az ablakon.

Mobil szúnyogháló

Sok esetben lehet szükségünk mozdítható szúnyoghálóra. Ajtóknál egyértelmű a választás, vagy az ablakba elhelyezett virágok locsolásához is fontos lehet a szúnyogháló mozdíthatósága. Kizárólag alumínium szerkezettel készül. Több fajtája létezik, így megkülönböztetünk rolós, zsanéros, tolóajtós, vagy pliszé megoldásokat.

Rolós szúnyogháló

Szereltethetjük ajtóra és ablakra is. Az ablakra szerelt szúnyogháló rolókat fentről lefelé lehet húzni, az ajtóra szereltet oldalra. Az ablakra szereltet lehet a redőnnyel is kombinálni, ha a redőny mellé, annak tokszerkezetébe szerelik. A legpraktikusabb, mivel ki tudunk nézni az ablakon, ha akarunk. Precízen záródik, kicsi helyre is felszerelhető. Jó ár-érték arányú.

Két legyet egy csapásra: redőny beépített szúnyoghálóval

Zsanéros szúnyogháló

A klasszikus szúnyogháló ajtó, modern alapanyagokból, megerősített szélekkel. Nagy a helyigénye.

Tolóajtós szúnyogháló

Nagyobb méretű ajtóknál ajánlott megoldás, ahol görgők tartják az ajtó súlyát.

A pliszé szúnyogháló nyugalmat biztosít a rovaroktól és bírja a strapát

Pliszé szúnyogháló

A legpraktikusabb szúnyogháló, ami egyben a legstrapabíróbb is. Nem szakad ki a keretből, ha nekidől egy kisgyerek. Nem csak nyílászáróra szerelhető, hanem bármilyen egyenes felülethez. Nagyobb felületeken is alkalmazható, ami fontos szempont lehet a rovarok elleni védelemben. Kicsi a helyigénye és könnyen működtethető, nem csapódik vissza, ha félúton elengedjük, hanem megáll.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva