likeBalaton.hu | 2021.09.01. 15:00
Egyszülős családok nyaralhattak a Balatonnál
Idén júniustól szeptemberig napközis táborokban, családi nyaralásokon, valamint ottalvós Erzsébet-táborokban és Családi Erzsébet-táborokban is nyaralhattak egyszülős családok. A többi között Balatonfüreden, Révfülöpön, Zánkán és a déli parton is üdülhettek egy-egy hetet.

2550 egyszülős gyerek és felnőtt vett részt a táborokban – közölte az Egyszülős Központ az MTI-vel. Ezen a nyáron is lehetősége nyílt olyan egyszülős családoknak nyaralni, akik már évek óta vagy még soha nem tudtak elutazni pihenni.

200 gyerek vett részt az Egyszülős Központban tartott nyári táboraikban, amelyek jelképes összegének (heti 1500 forint) köszönhetően olyanok is el tudtak menni, akik a piaci áron kínált táborokat nem engedhetik meg maguknak. A négy héten keresztül tartó táborok egy része a Családbarát Magyarország együttműködésével, másik része saját forrásból valósulhatott meg. A családi nyaralásokat az ország bármely részén élő egyszülős családok igénybe tudták venni.

Zánkán is üdülhettek egyszülős családok
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány által szervezett Erzsébet-táborokban száz vidéken élő egyszülős gyermek tölthetett el hat napot a Balaton partján. A teljesen megújult Zánkai Erzsébet-tábor modern környezetben, felújított szállásépületekkel, tágas terekkel várta nyáron hat családi hétvégén keresztül a kikapcsolódni vágyó közel 900 egyszülős gyermeket és szülőt – tájékoztatott az Egyszülős Központ.

A Balaton déli partján magánszemélyek felajánlása húsz egyszülős család számára tette lehetővé az egyhetes vízparti kikapcsolódást.

Forrás: MTI

Nyitókép: Shutterstock

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva