likeBalaton.hu | 2022.03.07. 12:00
Itt a Kékszalag hivatalos időpontja
Bejelentették az idei Kékszalag Raiffeisen Nagydíj hivatalos időpontját, július 14-én rendezik meg a legendás versenyt. A nagyszabású esemény háziasszonya Gelencsér Tímea lesz. Az 54. Kékszalag Raiffeisien Nagydíj számos programmal várja a Balaton körül és Balatonfüreden is az érdeklődőket.

A fiatalok körében is egyre népszerűbbek a különféle vízisporteszközök. A vitorlások, katamaránok nagy kihívása összhangban lenni a természettel, figyelni az időjárást. Ezek összessége mind megadja azt a plusz izgalmat, amit a motoros hajók talán nem.

– Nagyszerű dolog látni, ahogy növekszik a vitorlázás fiatal közössége, elég csak megnéznünk az MVSZ Vitorlás Suli Programjában résztvevők számát, vagy ránézni a február 20-án befejeződött palamósi Optimist Trophy eredményeire. Tisztelik az előttük járó generáció tudását, és visszajárnak tanulni, fejlődni a Balatonra – mondta Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára.

Természetesen más a versenysport, és más a rekreációs célú vitorlázás, de ne feledjük, hogy azok a gyerekek, akik a Balatonnál a szüleikkel kezdik el a vitorlázást, potenciálisan élsportolók is lehetnek! A Magyar Vitorlás Szövetség rendhagyó módon, a Boat Show kiállítás mind a négy napján nyitott beszélgetéseket szervezett a sportág, a szakma és a közélet kiválóságaival, akikkel a közös cél az, hogy minél többen értsék és szeressék ezt a sportot.

Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmes vitorlázó a kiállításon a nagyközönségnek tartott beszámolójában is elmondta, fontos az utánpótlás a sportágban, és példaértékű minden olyan aktivitás, amely közel hozza a fiatalokat a vitorlázáshoz.

– Saját egyesületünkben a Procelero SE keretein belül az egyszemélyes hajóosztály jövő generációs sportolóit szeretnénk kinevelni, a saját sportolói tapasztalatomat is a jövőben itt szeretném hasznosítani.

Gelencsér Tímea szépségkirálynő és műsorvezető a Kékszalag háziaszonya
Fotó: Magyar Vitorlás Szövetség

 

– Mindig is érdekelt a vitorlázás. Gyerekkorom óta elbűvölt az eleganciája. A víz és vízi sportok szerelmeseként, ez nagyon közel áll hozzám, így izgatottan várom az idei Kékszalag Nagydíjat, ahol háziasszonyként próbálhatom ki magam! – mondta Gelencsér Tímea a magyar szépségkirálynő és műsorvezető.

Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva