Fenyő Zsuzsa | 2018.08.03. 09:14
Ékszerdoboz a berekben - gasztro piac Fenyvesen
Illatos sajtok, házi lekvárok, levendulás termékek, kézzel készített játékok, helyben sütött langalló és kézműves sör.

Kürtös kalács illata, színpompás virágok és családias hangulat fogadja a betérőt a Két Kakas Gasztro és Kézműves Piacon a Balatonfenyveshez közeli Imremajorban. Egyik helyen aranyszínű mézeket lehet kapni, amott étvágygerjesztő sajtokat kínálnak, de van itt üvegékszer, játék és levendulás termékek is. Akinek ez nem elég, annak eláruljuk, hogy a Két Kakas Gasztro- és Kézműves Piacon nem csupán vásárolni lehet, hanem ücsörögni, lazulni, beszélgetni, méghozzá gyönyörű, hangulatos környezetben.

2016 nyarán nyitott meg a Két Kakas Termelői és Kézműves Piac a Balatonfenyvesi Imremajorban, népszerű turisztikai nevén, „MAJORKÁN” a Hunyady Udvarban.

Antics Lászlónak és a Majorka Turisztikai és Rendezvényközpontnak nagy szerepe van abban, hogy a piac ilyen szép lett, hiszen 2006-ban, mikor elkezdtek foglalkozni a hellyel, még egészen másképp nézett ki. Ma már a terület minden szegletén meglátszik az odafigyelés, itt egy muskátli piroslik az ablakban, amott szódásüvegek lógnak egy fa törzsén, a romkocsma pedig egy valóságos sportmúzeum. Látszik, hogy ez nem egynyári kaland, hanem hosszú évek munkája fekszik benne.

A piac egyik felében termelői zöldségeket, gyümölcsöket, házi lekvárokat, mézeket és szabad tűzön sütött kürtös kalácsot is lehet kapni.

A kézműves sajtokat sokan vásárolják, a piacon széles a választék ezekből,és nem csupán rengeteg fajta sajtot, hanem házi joghurtot és sok más finomságot is lehet kapni.

Ha valaki megéhezik a nagy vásárlásban, elfogyaszthat egy helyben sütött langallót, vagy bablevest, egy finom kolbászt, és leöblítheti egy kis frissen préselt almalével, vagy kézműves sörrel.

A piacon a gyerekek is találnak maguknak vásárfiát, például Csomós Attila remek fajátékai között.

A hölgyek a káprázatos üvegékszerek között válogathatnak.

Ha valaki olvasnivalót szeretne magának, több száz használt könyv közül válogathat, amelyekért a becsületkasszába teheti bele fizetségét.

A Két Kakas Gasztro és Kézműves Piac egy igazi gyöngyszem a Balaton déli partján. Még ha nem is szeretnénk vásárolni akkor is érdemes felpattanni a biciklire, autóba vagy kisvonatra ülni, és meglátogatni ezt a különleges hangulatú majorságot, ahol nem csak a felnőttek, hanem a gyerekek is jól érzik majd magukat.

Galériánkat a piacról itt találjátok:

 

Összeállította: Fenyő Zsuzsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva