2019.04.10. 11:00
Élet a zöldben: együnk a kertben!
A jó időben az az egyik legjobb, hogy akár az egész napunkat kint tölthetjük a teraszunkon, balkonunkon. Összegyűjtöttük, mi minden szükséges egy szabadban elköltött étkezéshez.

A kinti étkező elhelyezése akkor a legszerencsésebb, ha a teraszajtó közelében, a benti konyha meghosszabbításaként alakítjuk ki. Ügyeljünk rá, hogy stílusában szervesen illeszkedjen a belső tér dizájnjához, de természetesen lehetnek egyedi elemei is.

A járófelületek esetében nagyon figyeljünk, hogy megfelelő kopásállóságú típust vásároljunk, amely vizesen se csúszik. Ugyanilyen lényeges, hogy mindenhol egyenletes legyen a burkolat, vagyis ne billegjen az asztal és a szék. Jó választás lehet a fahatású WPC-burkolat, a természetes fa, a kő vagy a kerámia, de hangulatos a halszálkamintában lerakott, parkettát utánzó tégla is.

Érdemes áldozni az árnyékolástechnikára, hogy bármely napszakban használhassuk majd az étkezőt. Jó szolgálatot tesznek a homlokzatra rögzített, kitekerhető árnyékolók, a megfelelő méretű napvitorlák vagy a lakás stílusához passzoló napernyők. Bonyolultabb, de szép megoldás a könnyű faszerkezetű pergola, amelyre vászon- vagy nádszövet árnyékolókat rögzíthetünk, esetleg befuttathatjuk vadszőlővel. Mindig legyen légáramlás, hogy a fedett teraszon ne rekedjen meg a levegő!

A bútorok kiválasztásánál fontos szempont, hogy jól tűrjék a vizet, illetve az uv-sugárzást, így mind a négy évszakban a szabadban tarthatjuk őket, hiszen egy forró teával a kezünkben ősszel vagy télen is kiülhetünk a teraszra élvezni a friss levegőt.

+1 tipp divatosan
Az idei trendeknek megfelelően a belső terekhez hasonlóan végre a kültér is személyessé, barátságossá válik, a beton, a műrattan, a minimalista elemek után előtérbe kerülnek a természetes anyagok. A dizájnt megelőzve most a kényelemé a főszerep, a vibráló élénk színek helyét a hűvösebb, nyugalmat sugárzó árnyalatok veszik át.

Forrás: lakaskultura.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva