Szücs Ildikó | 2021.09.01. 09:20
Elhárították a lódarázsveszélyt, újra látogatható a szentbékkállai Kőtenger
A Balaton-felvidéki Nemzeti Park közösségi oldalán olvasható közlemény szerint már nincs lódarázsveszély Szentbékkállán a Kőtengernél, így újra túrázhat arra bárki.

Hétfőn jött a hír a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága felől, hogy a Kőtengernél lódarázsveszély van, ezért arra kértek minden túrázót, hogy kerülje el a helyet, amíg el nem hárul a veszély. A Kőtenger a Kéktúra útvonalába is beleesik, erre a rövid időszakra azonban a pont érintése nélkül is lehetett teljesíteni a túrát.

Fotó: Tóth Szabolcs/BfNPI

A lódarázs szóra sokan felkapják a fejüket és jogosan félnek a csípésétől, hiszen fájdalmas és még allergiás reakció nélkül is okozhat fulladást. Összegyűjtöttünk nektek minden információt a méhekről és darazsakról, ide kattintva elolvashatjátok.

A BfNPI mai közleményében már örömmel tudatják mindenkiel, hogy szakemberek elhárították a veszélyt, így a Kőtenger újra látogatható.

Örömmel értesítünk Titeket, hogy a szakemberek elhárították a lódarázsveszélyt a Szentbékkállai-kőtengernél, mely mostantól ismét látogatható! ?

Fotó: BfNPI

Posted by Balaton-felvidéki Nemzeti Park on Tuesday, August 31, 2021

Mi is jártunk ott, nézd meg milyen volt!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva