veol.hu | 2020.10.15. 06:00
Elhunyt Bergmann Ernő, a legendás füredi aranykoszorús cukrászmester
Hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Bergmann Ernő, a legendás füredi aranykoszorús cukrászmester.

Bergmann Ernő régi vendéglátós család sarja. Édesapja 1939-ben nyitotta meg első cukrászdáját Győrben. Az üzletet 1949-ben államosították, majd az 1955-ben visszakapott családi házban cukrászdát alakítottak ki, ahol a család és Bergmann Ernő éjt nappallá téve dolgozott.

1992-ben nyitotta meg cukrászdáját Balatonfüreden a Petőfi Sándor utcában. A második a balatonfüredi Aranycsillag Szálloda éttermének polgári cukrászdává varázsolásával 1998-ban nyitott ki. A polgári kávéházakkal összeforrt Bergmann név nem csak Füreden, de országszerte is fogalommá vált az évek során. A Balatonfüredre érkező vendégek ezrei keresik ízletes cukrásztermékeit és viszik hírét a békeidőket idéző cukrászcsalád portékáinak.

A híres “Bergmann krémes” az elmúlt esztendőben a Balatonfüred Városi Értéktár Bizottság döntése alapján városi érték lett.

Bergmann Ernő munkássága, Balatonfüred turisztikai és idegenforgalmi arculatának kialakításában markáns és meghatározó szerepet töltött be. Cukrászdái számtalan kulturális rendezvénynek adtak otthont, nagyvonalú és önzetlen támogatásának köszönhetően pedig jelentős mértékben járultak hozzá a város rendezvényeinek sikeréhez.

A Bergmann cukrászdákról itt olvashatsz többet.

Forrás: Veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva