2019.10.28. 03:47
Eljött a levegőtisztítók korszaka - Mert sajnos ma már dohányzás nélkül is sokat köhögünk
Hirdetés - Néhány évtizede eszméletlen méretű kampány alakult ki a dohányzás ellen, viszont napjainkban nem nagyon akarják hangoztatni a különféle médiumokban az újságírók, hogy milyen mértékű egészségügyi kockázatokat hordoz magában a levegőszennyezés.

Mivel Magyarország a világ második helyén áll levegőszennyezettség tekintetében Kína után, így a környező országokhoz képest rengeteget kell még fejlődnie kicsiny hazánknak ahhoz, hogy elérje az uniós átlagos értékeket, amiket amúgy is folyamatosan csökkentenek a tagállamok.

Légtisztító – megoldás szmog ellen

Nemcsak a főváros szenved a szinte átláthatatlanul ködös szmogos levegőtől, hanem a vidéki falvak többsége is, hiszen szinte mindenki fosszilis tüzelőanyagot használ a kazánokhoz, kandallókhoz vagy egyéb fűtési rendszerekhez.

A szmogos levegő nemcsak nehezíti a látási viszonyokat, de a felszálló por, szösz, baktériumok, vírusok és gombák mind bejutnak a lakásokba, irodákba és gyárakba is, ami hosszútávon szív- és érrendszeri betegségeket okoz, hiszen ezeket az apró élősködőket már nem tudja kiszűrni az emberi szervezet, s egy idő után felhalmozódnak az érrendszerben, mely akár végzetes tragédiákhoz is vezethet.

A legtöbb valamit magára adó vállalat ipari méretű légtisztító berendezéseket használ a telephelyein és irodaházaiban, hiszen bizonyítottan produktívabbak a dolgozók, ha kiváló minőségű levegőt tudnak beszívni munka közben.

Nem elég, hogy az emberek többsége egy betondzsungelben éli le élete nagy részét, nincsenek körülöttük fák és parkok, de még a levegő minősége is rohamosan romlik. Amennyiben egy munkakörnyezet vagy lakás nagy mennyiségű szmognak van kitéve, az nemcsak fizikai problémákat okoz, de súlyos mentális károsodáshoz is vezethet hosszútávon kezdve a depressziótól a skizofrénián át a bipoláris megbetegedésekig.

Levegőtisztító berendezések már otthonra is

Természetesen nem kell egy 50-60 négyzetméteres lakásba ipari méretű, több százezer forintba kerülő légtisztító, hiszen a gyártók készítenek kisebb, de nagy teljesítményű, halk, de mégis hatékony, 4-7 szűrővel felszerelt légtisztítókat is, hogy a lakossági felhasználók is tiszta levegőt tudjanak beszívni.

Tekintse meg a több díjat is elnyert, bizonyítottan hatékony légtisztító berendezéseket, s rendeljen még ma, hogy otthona vagy munkakörnyezete friss levegővel legyen tele minden nap.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva