2019.07.16. 16:34
Akár 200 percet is késhetnek a balatoni vonatok!
Kattints a részletekért!

Műszaki hiba miatt jelentős késésekre kell számítani a székesfehérvári és a balatoni vasútvonalakon – közölte a Mávinform kedden az MTI-vel. A menetrend szerinti forgalom helyreállításáig a szerelvényeket felármentesen lehet igénybe venni.

Székesfehérvár és Szabadbattyán, valamint Kelenföld és Tárnok között meghibásodott a biztosítóberendezés, emiatt a székesfehérvári vonalon az elővárosi vonatok esetében 30-40, esetenként 40-60, a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa és a Székesfehérvár-Tapolca vonalakon közlekedő távolsági járatok esetében pedig 60-120 perccel hosszabb menetidőre számíthatnak az utasok.

A torlódások elkerülése érdekében egyes járatokat nem indítanak el, Székesfehérvárnál és Szabadbattyánnál összekapcsolnak vonatokat, illetve az utasokat átszállítják.

A szakemberek a gyártó bevonásával dolgoznak a berendezések javításán, de egyelőre nem tudni, hogy mikor állhat vissza a menetrend szerinti közlekedés a vonalakon.

Fotó: képernyőfotó

A menetrend szerinti forgalom helyreállításáig a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa és a Székesfehérvár-Tapolca között közlekedő vonatok felármentesen vehetők igénybe, azaz nem kell megváltani a hely- és/vagy pótjegyet. A pót- és helyjegy nélküli utasok csak a szabadon maradt helyeket foglalhatják el a helyjegyes járatokon, az előzetesen megváltott pót- és helyjegyek a vonatokra továbbra is érvényesek.

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Nyitókép:

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva