2020.03.18. 08:00
Ellenőrzött útvonalon haladnak az M7-esen a kamionok
A teherszállítás nem állt le, és ideiglenesen humanitárius folyosó is nyílt a Magyarországon át hazautazóknak. A tranzitútvonal egyik kijelölt üzemanyagtöltő-állomása pedig balatonlellénél van. Mutatjuk, mit érdemes tudni, mennyiben érinti a kamionforgalom a helyieket.

Az új koronavírus miatti veszélyhelyzetben aktuálisan üzemelő határátkelőhelyek listája a police.hu-n található. Mennyiben érinti ez a Balatont?
A rendőrég a honlapján hívja fel a figyelmet a határokhoz vezető tranzitútvonalra.

A Magyarországot átszelő, a szomszédos országokba irányuló kamionoknak áruforgalmi folyosókat jelöltek ki, így igaz ez a a Balatont érintő, M7-es autópályára is.
Mutatjuk a térképet is, itt érhető el.

Ez azt jelenti, hogy miután a kamion belép az országba, csak kijelölt – úgynevezett humantiárus útvonalon – haladhat és kijelölt benzinkútnál tankolhat, majd a szintén kijelölt határállomáson hagyhatja el Magyarország területét Szerbia, Ukrajna és Románia felé. Ezeket a kamionokat megjelölik.

Az Olaszországból Magyarországra irányuló áruforgalom esetében a kamionsofőr elviszi a magyar célállomásra az árut, ott a kollégái lerakodnak. A kamionból nem szállhat ki, innen a legrövidebb úton a szállására mehet, és ott tartózkodik a következő fuvar felvételéig.

Változatlanul érvényben van az a rendelkezés, hogy annak, aki Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából, Izraelből, Iránból érkezik, kéthetes hatóságilag elrendelt otthoni karanténba kell vonulnia. Folyamatosan figyelik a szomszédos országok intézkedéseit, és azt, hol vannak magyarok külföldön karanténban. Jelezte, Ausztria teljes határzárat nem vezetett be, oda Olaszország felől is be lehet lépni. De ezeknek az embereknek rendelkeznie kell egy 4 napnál nem régebbi orvosi igazolással, hogy nem betegek. Ugyanez igaz a szlovén-olasz határra is – mondta Menczer Tamás, a tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár.

Fotó: MTI/Varga György

Nyitókép: Fotó: MTI/Varga György

Összeállította: Szaniszó Hajnalka

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva