2019.07.02. 11:00
100% élmény volt az idei Kapolcska Fesztivál
Fantasztikus produkciókkal zárult vasárnap az idén harmadik alkalommal megrendezett Kapolcska Program, ami egyben a Művészetek Völgyét alapító Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet 30 éves jubileumi évének is része.

A nyolc napos összművészeti táborban 150 fiatal vett részt, a három napos kisfesztiválra pedig 2000-en látogattak el. A tehetségnevelésről, készségfejlesztésről és kulturális együttlétről szóló táborban a 9 és 15 év közötti fiatalok idén 13 különböző szekcióban, nagyszerű művésztanárok vezetésével mélyíthették el tudásukat az általuk választott területeken.

Így többek között vonós kamarazenei és improvizációs, Talamba ütőhangszeres, mélyvonós, színházi, jazz improvizációs, kézműves szekciókban dolgoztak a fiatalok, de idén is többen választották a művészetek és a tudomány határterületeit vizsgáló csoportot is.

Érdekes színfoltként KaPolice néven a rendőrség is egész héten érdekes bemutatókkal várta az érdeklődőket.

Fotó: a fesztivál hivatalos sajtófotója

A kárpátaljai Péterfalvi Művészeti Iskola zenészei és énekesei valamint a Gül Baba Türbéje Alapítvány segítségével török muzsikusok és fiatal néptáncosok hoztak új színeket a tábor és fesztivál életébe. A Bethesda Református Gyerekkórházból 6 kerekes-székes fiatal vett részt a program három napján, akiknek közreműködésével a táborozók érzékenyítő foglalkozás részesei is lehettek.

Az összművészeti tábort olyan elismert művészek és intézmények vezették, mint például Szirtes Edina Mókus hegedűművész, Szurdi Éva keramikus, a Fonó munkatársai vagy éppen a Talamba Ütőegyüttes. Ahogy Márta István, a program ötletgazdája és vezetője fogalmazott: a táborban – a település és környékének megismerése mellett – közös „alkotások” is megvalósultak, a kreativitás és a hagyományos „kapolcs-érzés” jegyében. Az esti közösségi együttlétek és táncházak a közönség számára is nyitottak voltak.

Fotó: a fesztivál hivatalos sajtófotója

A 3 napos kisfesztiválon a táborozó gyerekek tanáraikkal közösen mutatkoztak be a közönségnek, de mások mellett ismét eljött Érdi Tamás zongoraművész, aki felejthetetlen éjszakai koncertet adott az elsötétített Katolikus Templomban. Pál István Szalonna és bandája hangszerbemutatót tartott és nagy sikere volt Csernik Szende székely népmesemondónak, Rigó Marci és zenekarának, a Talamba Ütőegyüttesnek és a Készenléti Rendőrség Fúvószenekarnak, akik együtt léptek fel a Kapolcska Fúvószenekarral. A Petőfi Irodalmi Múzeum interaktív játszóudvara mellett nagy sikere volt a felújított falumalomnak és a kovácsműhelynek is.

Fotó: a fesztivál hivatalos sajtófotója

A nyolc nap alatt hosszabb-rövidebb időre a tábor vendége volt Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár, Dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója és Szalay István, a Gül Baba Türbéje Alapítvány vezérigazgatója.

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Nyitókép: a fesztivál hivatalos sajtófotója

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva