Krausz Andrea | 2022.12.13. 12:00
Elő a lécekkel! Szerdán már síelhetünk Eplényben
70 centiméteres hóvastagsággal az országban elsőként nyitja meg kapuit az eplényi Síaréna Vibe Park. A vasárnapi hóesésnek, a hideg időnek, valamint a hóágyúzásnak köszönhetően szerdától az ülőlift melletti pályán teljes hosszában lehet síelni.

December 14-én 11 órakor indul a síszezon Eplényben. Már az első napon sí- és snowboard oktatásra és felszerelés-kölcsönzésre is lehetőség nyílik és megkezdi működését a Holle Anyó Étterem.

Nagy hó esett a Bakonyban

– A négyüléses felvonó melletti A1-es pályát, valamint a T1-es tanulópályát indítjuk el elsőként – mondta a likeBalaton.hu-nak Kugler-Bedő Imola marketingvezető.

– Vasárnap 10-15 centiméter hó esett Eplényben, jelenleg pedig 70 centis a hóvastagság, ami reménykeltő a síszezont illetően.

A stáb felkészültségének, a kedvező időjárásnak, valamint a hóágyúzásnak köszönhetően az országban elsőként indíthatjuk el a sífelvonókat – tette hozzá a síközpont marketingese.

Elsőként nyit Magyarországon a Síaréna Vibe Park
Fotó: Facebook/Síaréna Vibe Park

Akár karácsonykor is síelhetünk

– A hóágyúzott hóréteg egy alulról hűtött fridzsiderként működik.

A ratrakokkal pedig folyamatosan felújítjuk a pályák felületét, így reményeink szerint akár karácsonykor is lehet majd csúszni Eplényben

– hívta fel a figyelmet Kugler-Bedő Imola.

Elindulás előtt érdemes elolvasni a Síaréna Vibe Park Facebook oldalát, valamint a megújult siarena.hu oldalt, ahol webakmerákon láthatjuk a pályákat és tájékoztatást kapunk az aktuális nyitvatartásról, és a hóvastagságról.

Ha az időjárás hasonlóan kedvező lesz, akkor az elkövetkező hónapokban különböző havas programokkal várják a mozogni vágyókat. A többi között éjszakai síelés és snowboard-napok színesítik az idei síszezont.

Nyitókép: siarena.hu – hivatalos

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva