2018.08.10. 14:00
Előrecsomagolt kaja? Csak óvatosan!
Nyaraláskor sokkal kényelmesebb és praktikusabb előcsomagolt élelmiszereket vásárolni. De nem árt figyelembe venni egy-két szabályt.

Előrecsomagolt vagy kimért?
SAJT: A műanyag tasakban árult tejtermék higiénikus, mert a gyártóknak szigorú szabályokat kell betartaniuk a feldolgozás közben. Az üzletben kimért sajt viszont okozhat kellemetlen meglepetéseket, bár a higiéniai szabályokat biztosan betartják a boltban is, elkerülhetetlen, hogy a vágás mentén ne keményedjen meg egy kicsit a termék.

KENYÉR: Ízlés dolga, hogy előrecsomagolt vagy friss terméket vesz-e. Az önkiszolgáló zsömle- és kiflipultok hátránya, hogy mások összefogdoshatták a péksüteményeket.

ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS: Itt a kimért áru megvétele ajánlott. A zacskóban kitett termék könnyebben megrohad a nedvesség miatt. Legjobb, ha ön
választhatja ki az árut, mert így ép példányokat vehet.

Melyik hús friss?
Az előrecsomagolt terméknél ellenőrizze a lejárati dátumot. Több más élelmiszerrel ellentétben a szavatossági idő ez esetben a fogyaszthatóság dátumát jelöli! A húsokról laikusként nagyon nehéz megállapítani, hogy frissek-e. Az egyik jó módszer erre a zsírréteg vizsgálata. A disznó- és a marhahús esetében a fehér vagy a krémszín a megengedett. Ha sötétebb a zsír, biztos, hogy az áru régebbi. Ha a szárnyas húsa ragadós, nyálkás, az többnyire baktériumok jelenlétét jelzi.

Mit árul el a csomagolás?
KONZERV: A horpadt és a púpozódó fedél legyen mindig gyanús!
TUBUS: A felfúvódott vagy behorpadt, összenyomkodott csomagolású árut hagyja a polcon.
MŰANYAG: Ha belülről párás a flakon, ne vegye meg a terméket.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva