2019.04.11. 14:00
Előszezon! Több vonat jár a Balatonnál
A MÁV tavasz elejére finomhangolja a tavaly decemberben életbe lépett vasúti menetrendet, s április 27-től előszezoni vonatokat állítanak forgalomba a balatoni vonalakon.

Soha nem kezdődött ilyen korán a vasúti turisztikai szezon, mint idén. A Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa-Gyékényes vonalon is több vonat előszezoni mentrend szerint közlekedik.

Új, előszezoni vonat indul a Déli pályaudvarról 10.35-kor Fonyódra, ahová 13 órakor érkezik meg, ez a járat április 27-től június 14-ig szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerint jár. A Keszthelyről 16.22-kor induló sebesvonat menetrendje részben megváltozik: a Déli pályaudvarra 30 perccel korábban, 19.24-kor érkezik meg. Balatonszentgyörgy és Székesfehérvár között – Szabadifürdő és Székesfehérvár-Repülőtér kivételével – minden állomáson és megállóhelyen megáll, majd a Déliig csak Kelenföldön.

A Déli pályaudvarról indul egy sebesvonat Balatonszentgyörgyre 18.05-kor, április 27-től június 14-ig, mely szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerint közlekedik.

Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke elmondta, hogy a dél-balatoni vasútvonal nagyarányú korszerűsítését tavaly fejezték be, s az északi oldalon is fejlesztések zajlanak.

Stratégiai cél a szezon meghosszabbítása, de ehhez az is kell, hogy az elő- és utószezonban is könnyen megközelíthető legyen tömegközlekedéssel a Balatont.

 

Forrás: sonline.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva