2019.07.08. 07:30
Elsöpörték a zivatarok a kánikulát - időjárás, közlekedés
Mindent a mai időjárásról, és a balatoni nyaralókat érintő közlekedésről. (Folyamatosan frissítjük.)

15.22 Közlekedés (frissítés)

Baleset történt az M7 autópályán a Budapest irányából vezető oldalon az 54. km-nél. A helyszínen érdemes fokozott óvatossággal közlekedni, torlódá és lassú előrehaladás várható.

10.13 Közlekedés (frissítés)

Baleset történt az M7-es autópályán a Budapest irányából vezető oldalon a 125. km-nél. A helyszínen érdemes fokozott óvatossággal közlekedni, torlódás is várható.

Az M7-es autópályán Balatonszárszó térségében Letenye felé a 127-es km-nél lezárták a külső sávot baleset miatt. Közel 3 km-es a torlódás, 10-15 perc az átjutás.

7.30 Várható időjárás hétfőn a Balatonnál

A mérsékelt (10-25 km/h) északnyugati szelet délelőtt többfelé élénk (25-35 km/h), néhol erős közeli (~40 km/h) lökések kísérhetik. Délután a térség nyugati felében csökken az élénk széllökések gyakorisága, a keleti medence és a Velencei-tó környezetében azonban tovább erősödhet (40-45 km/h) a légmozgás. A nap folyamán közepesen és erősebben felhős időszakok váltják egymást.

Csapadék kora estig nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 25 fok körül alakul. Késő este 20 fok valószínű.

A Balaton Siófoknál 27 fokos.

Balaton nyugati medence: az elsőfokú viharjelzés érvényes.
Balaton középső medence: az elsőfokú viharjelzés érvényes.
Balaton keleti medence: az elsőfokú viharjelzés érvényes.

7.30 Közlekedés

Az M7-es autópályán,
– a 88-as km-nél, a balatonvilágosi csomópont közelében a 710-es főút majdani csatlakozó csomópontját építik. A leálló sávot mindkét oldalon elkerítették a forgalom elől, de Letenye felé csak két szűk sáv használható, egy rövid szakaszon.
– a 175-ös holládi csomópontban kerékpárhidat építenek. A belső sávot mindkét irányban elkerítették a forgalom elől, a munkaterület mellett 80 km/h sebességkorlátozás van érvényben.

 

Nyitókép: Shutterstock
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva