Krausz Andrea | 2021.01.28. 08:00
Érdekel, hogy pontosan hol lehet horgászni a Balatonon? A telefonod megmutatja!
Érdekel, hogy mely partszakaszokon mikor lehet pecázni? Esetleg horgászcsónakot bérelnél? Netán besólyáznád a saját csónakodat, de nem tudod, hogy hol van erre lehetőség? Akkor vedd elő az okostelefonodat, és nézd meg a Balatoni Horgászturisztikai Adatbázist!

Egyetlen digitális térképet megnyitva számos naprakész információt találhatunk a Balatoni Horgászturisztikai Adatbázisában. Nem kell telefonálni, vagy Facebook-csoportban kérdezősködni a részletek felől. Elég csak megnyitni a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. tájékoztató weboldalát.

Balra bepipálhatjuk, hogy milyen információt, vagy szolgáltatást keresünk
Forrás: Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis – hivatalos

 

Még panorámakép is mutatja a partszakaszt

– 2016-os indulás óta folyamatosan bővül az oldal – mondta a likeBalaton.hu-nak Nagy Gábor, horgászati ágazatvezető. – A Balatonhoz látogató vendéghorgászok számára jelent segítséget, akik arra kíváncsiak például, hogy hol és mikor tudnak horgászni.

A Google Maps-alapú térképen piros vonallal jelöltük a horgászható partszakaszokat.

Ha rákattintunk a minket érdeklő partszakasz vonalára, felugrik egy ablak, ahol olvashatjuk a partszakasz megnevezését és azt, hogy az év mely időszakában horgászható. Még 360 fokos panorámaképeket is nézegethetünk az adott területről.

Piros vonallal jelölik a horgászható partszakaszokat, ahol rákattintva a Bővebben gombra fontos információt találunk arról, hogy egész évben, vagy a strandszezonon kívül horgászhatunk-e
Forrás: Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis – hivatalos

 

 

– Kékkel jelöltük a befolyókat, vagyis a Balatonba érkező kisebb-nagyobb folyóvizeket. Ezek közül nem mindegyiken lehet horgászni, illetve nem a teljes szakaszokon horgászhatók. Azok vannak bejelölve amikre a balatoni éves területi jegy érvényes – emelte ki a szakember.

 

Sokféle információ a turistahorgászoknak

A turisztikai oldalakhoz hasonlóan különböző szolgáltatásokról is tájékoztatást adunk – emelte ki Nagy Gábor. Feltüntettük a „horgászbarát szálláshelyeket”, vagyis a horgászbarát vízparti nyaralókat, horgásztanyákat.

Akvárium Apartmanházak Keszthelyen, ahol csónakok is a horgászok rendelkezésére állnak
Fotó: akvariumapartmanhazak.hu – hivatalos

 

Ugyanakkor „horgászjegy értékesítési helyek” és a „horgász egyesületek” is megtalálhatóak, hiszen nem csak horgászegyesületnél vásárolhat napijegyet a vendéghorgász, hanem például horgászboltokban is – mondta Nagy Gábor, aki kiemelte, összegyűjtötték a „csónakbérlési helyeket” és a „sólyahelyeket” is. Utóbbi olyan helyszíneket takar, ahol valaki utánfutón vagy kézikocsin tartott járművével be tud sólyázni a vízbe.

Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva