veol.hu | 2020.11.26. 12:00
Érdekel, hogyan csinálják mások? Online csatlakozhatsz a nemzetközi tó-konferenciához
Péntek hajnalban egy órakor kezdődik a Global Lake Marathon nevű 24 órás online konferencia-maraton a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) szervezésében, amelyen öt kontinens élő tavait mutatják be, és osztják meg tapasztalataikat ingyenesen bárkivel, aki az interneten csatlakozik az eseményhez – közölte Molnár Gábor, a BFT munkaszervezetének igazgatója.

Az igazgató elmondta, hogy nagy kihívás egy ilyen konferenciát összehozni, ahol a tudományos ismeretek-, tapasztalatok átadása mellett a kötetlen párbeszéden lesz a hangsúly.

A közleményből kiderül, hogy a konferencia résztvevői az Élő Tavak Hálózatának tagjai, öt kontinens tavait képviselik; többek között a Fülöp-szigetek, Kambodzsa, Srí Lanka, India, Mexikó, Kolumbia, Kanada, Afrika, Ausztrália és több Európai ország tavait.

Molnár Gábor hangsúlyozta, a BFT munkaszervezete, a Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség évek óta kiemelt feladatának tekinti, hogy felhívja a döntéshozók figyelmét a tavak természeti, gazdasági és társadalmi jelentőségére, valamint a térségek integrált, program-alapú fejlesztésének szükségességére. Az online konferencia-maratonon szeretnék megmutatni a világon található tavak sokszínűségét, változatosságát.

Fotó: Mihály Szilvia

A Balatonról az itteni ökoszisztéma legautentikusabb képviselője, a tihanyi limnológiai kutatóintézet vezetője és szakértője tart előadást – mondta Molnár Gábor.
Tájékoztatása szerint a rendezvény nyelve angol, de 8.00 és 15.00 óra között biztosítanak majd magyar szinkrontolmácsokat.

A konferenciát a Zoom platformon keresztül rendezik és követhető lesz élőben a BFT YouTube csatornáján és Facebook oldalán (Balaton régió) is. A részvételi szándékot online kell jelezni a Balaton régió oldalán, ahol a programtervezet is elérhető.

Forrás: Veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva