PR cikk | 2021.03.11. 10:14
Erre figyelj, ha új akkumulátort keresel Budapesten
Hirdetés - A nagyvárosokban sok autószerelő van, így egy új akkumulátort Budapesten találni sem nagy varázslat. Nem kell azonban az első hibajelekre kidobni a drága akkumulátort. Összeszedtük, hogy mire érdemes odafigyelni.

Nem lesz nehéz dolgod, ha akkumulátort keresel Budapesten, de érdemes első lépésként átfutni, hogy milyen potenciális problémák okozhatják a hibát. Ezeket nézd át, mielőtt egy vagyont áldoznál az új akkumulátorra!

Mielőtt új akkumulátort keresel Budapesten, érdemes először a töltést ellenőrizni. (Fotó: kwikfit.hu)

Nem biztos, hogy ki kell dobni a régit

Az akkumulátor feladata a kocsi indításához és elektromos berendezéseinek működtetéséhez szükséges elektromosság tárolása. Ha az indítózásnál gond van, nem biztos, hogy az akkumulátor hibája. Ha azt hallod, hogy az indítókulcs elfordításakor a motor normál sebességgel pörög, a hangja rendben van, de a végén mégsem indul el, akkor nagy valószínűséggel nem az akkumulátorral van gond. Sokkal valószínűbb, hogy nem kap elég üzemanyagot a motor, vagy a gyertyákkal lehet probléma. Először tisztogasd le a gyertyákat és ellenőrizd, hogy a szűrők rendben vannak-e.

Ha ezt hallod, csere kell

Ennek ellentéte, mikor az indítózáskor a motor hangja nem a megszokott, érezhetően alacsonyabb fordulaton pörög. Ebben az esetben lehet gond az akkumulátorral, vagy az önindítóval, esetleg a vezetékrendszerekkel. Ilyenkor érdemes először szervízbe vinni a kocsit és kérni egy ingyenes gyors átvizsgálást, ami pontosan feltárja a hiba gyökerét.

Ha tényleg az akkumulátorral van probléma, akkor is érdemes először egy átvizsgálást kérn

Ha tényleg az akkumulátorral van probléma, akkor is érdemes először egy átvizsgálást kérni. (Fotó: kwikfit.hu)

Vedd figyelembe

Ha az akkumulátor miatt nem indul a kocsi, még mindig előfordulhat, hogy nem tényleges meghibásodásról van szó, csak lemerült az akkumulátor. Télen, latyakos időben sokan mennek inkább vonattal, mert nem érzik biztonságosnak a saját vezetésüket. Ilyenkor sokat áll a kocsi és nincs lehetősége újra tölteni, ezért lemerül az akkumulátor.

Az is okozhat problémát, ha a kocsiban egy elektromos berendezés meghibásodik. Lehet az egy rosszul bekötött reflektor, vagy nyáron a légkondi, ami teljesen leszívja az akkumulátor töltését. Ezeket a hibákat is fel tudja tárni egy átvizsgálás, így mielőtt akkumulátort keresel Budapesten, menj el először egy ingyenes általános átvizsgálásra, ahol szakemberek mérik fel a kocsi és az akkumulátor állapotát és tanácsot adnak, mi a legjobb megoldás.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva