2018.10.20. 10:00
Esküvői stílusok a Balatonra #3 – A greenery, azaz csupa zöld tematika
Még nem álmodtad meg, hogy milyen esküvői stílust választanál a nagy napra? Sorozatunkban Landesz Kati esküvőszervező segít elkalauzolni a legnépszerűbb esküvői tematikákban, ahol sok-sok inspirációt adunk ahhoz, hogy megtaláld a számodra legkülönlegesebb esküvői stílust. Ezúttal a greenery, azaz csupa zöld stílus titkaiba avatjuk be az olvasókat.

A trendekre jellemző folyamatos forgás ellenére vannak olyan aktualitásnak örvendő vezető irányzatok, amelyek örökzöldként maradnak fent az esküvői stílusok listáján – olykor szó szerint. Ilyen „örökzöld” a greenery is.

Fotó: Kondella Misi, Dekor az összes képen: Creative Weddings by Landesz Kati

Milyen színt takar a greenery?

A 2017-ben az év színének választott árnyalat eredendően a sárga jegyeit is magában hordozó zöld szín leírását jelenti, mára azonban ez a név sokkal több tartalommal és jelentéssel gazdagodott, mígnem mostanra az egyik legkedveltebb stílus megnevezésévé forrta ki magát. Eredeti jelentéseként a greenery a reményt, a megújulást és a frissességet szimbolizálja, amely tökéletes üzenet lehet egy esküvő napján is.

A csupa zöld esküvői stílus

A greenery esküvői stílusnak persze több előhívó szava is volt. A legtöbb menyasszony az esküvője tervezésekor az ideális helyszínt egy természetközeli, zöld környezetben lévő helyként írja le, ahol a násznép ünneplés közben sincs egy terem falai közé zárva. Ezt a látásmódot erősíti Kati tapasztalata is, aki arról mesélt, hogy számos pár keresi meg azzal, hogy Budapesten képzelnek el hasonló helyszínt:

– A fővárosban csak nagyon szűk körben valósíthatóak meg a természetközeli esküvők, ahol minden ezzel járó kívánság – a zöld környezet, a madárcsicsergés, esetleg még egy kis tó is – együtt állhat. Szerencsére viszont elegendő csak pár kilométert utaznunk, hogy csodás greenery-hez illő helyszínt találjunk. Ha viszont a távolság sem jelent akadályt, számos különleges helyet, szép régi kúriát, romtemplomot fedezhetünk fel az országban, például a Balaton környékén, nem is beszélve a különleges borvidékeinkről. Ezek csodálatos helyszínek lehetnek egy ilyen esküvőhöz, rengeteg ötlet van már erre a tematikára – javasolja Kati.

A helyszín

A helyszínválasztás viszont nem csak azért lehet különleges, mert alkalmatok lehet kitörni a város zajából és forgatagából, hanem azért is, mert mindez lehetőséget adhat arra, hogy valami igazán egyedit és személyre szabottat hozzatok létre.

– Én nagyon híve vagyok annak, hogy aki ilyen stílust választ, akkor az ne feltétlenül egy épületből induljon ki, hanem akár egy tájból vagy más természetes környezetből, amihez ők kötődnek. Ez lehet azért, mert ott nyaraltak, ott jöttek össze, ott volt az első randijuk, vagy épp az valamelyikük szülőfaluja vagy városa. Ha pedig nincs ott semmilyen rendezvényhelyszín, nem gond, majd mi építünk oda egyet – teszi hozzá Kati.

A dekoráció

A greenery stílus igazi frissességet jelentett a dekorációk színterén is, kicsit megtörve a pasztellszínek adta egyeduralmat. A megjelenő látványvilág nem meglepő módon zöld képet mutat, amelyen belül csak a képzelet szabhat határokat. Legyen szó faágakról, olajfáról, a fénykorát élő eukaliptuszról vagy például fűszernövényekről, biztosan nagyon rendhagyó esküvői dekorációt érhetsz majd el ezekkel a zöldekkel. Ráadásul a greenery letisztultsága és természetes egyszerűsége nem jelent egyúttal szűkebb eszközkészletet is, sőt! Kati előszeretettel javasolja például a vintage irányába hajló kiegészítőket, a rusztikus tartóedényeket, a nagy kaspókat, égőfüzéreket, és említ egy két olyan különlegességet is, amely talán eszünkbe sem jutnak egy asztal dekorálásánál. Gondoltatok volna például articsókára, mint asztaldíszre?

A zöldek kizárólagossága kicsit sem tud unalmas és egyhangú lenni, csak meg kell találni azt az izgalmat, játékosságot és persze a pár személyiségét, amit bele tudunk vinni – erre bíztat titeket Kati is, aki példaként az alábbi esküvőjéről mesélt.

– Volt egy olyan esküvőm is, ahol azzal az elhatározással érkezett hozzánk a pár, hogy szándékosan nem kérnek virágot a dekorációba, mert sajnálnák őket beáldozni az esküvőjük kedvéért. Itt egy tökéletes opció volt a greenery vonal, amit a pár egyik kedvenc zöldjével, cserepes pozsgás növényekkel jelenítettük meg. Mi nagyon örültünk annak, hogy valaki bevállalt egy ilyen rendhagyó dekorációt, nagyon különleges volt.

 

Nézd meg a legnépszerűbb esküvői stílusok többi részét is!

Forrás: secretstories.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva