2022.07.30. 09:23
Eső áztatja az országot, még ha nem is egyszerre
Aki nem szeret esőben, heves zivatarban vezetni, és az M7-esen Keszthely-Budapest távra tervez, az a késő délutáni órákra szervezze az utat. 

Eső áztatja az országot, még ha nem is egyszerre.

A Balaton felett már itt az nyhülés a várva várt esővel Fotó: Pál Zoltán

A Balaton felett már itt az enyhülés a várva várt esővel Fotó: Pál Zoltán / koponyeg.hu

A koponyeg.hu időjárás előrejelzése szerint a hétvégén felfrissülhetünk.

Szombaton egy hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és nyugat, délnyugat felől egyre többfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra. A keleti tájakon délután várható csapadék, mely lehet heves zivatar, felhőszakadással, jégesővel.

Az északnyugati szél egyre jobban megerősödik. ÉNy-on 23-29, máshol még 30-35 fok lesz.

 

Vasárnap északkeleten marad az erősen felhős az ég, és további esők, záporok lehetnek. Máshol napos, gomolyfelhős idő lesz, és csak elszórtan fordul elő zápor. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, néhol viharos. Mindenhol megszűnik a hőség: 27 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Hétfőn északkeleten, keleten még mindig lehetnek felhős tájak, záporokkal. A Nyugat-Dunántúlon pedig gomolyfelhős lesz az ég, itt is előfordul csapadék. A legtöbb napsütés a középső tájakon várható. 30 fok köré melegszik a levegő.Keddtől csütörtökig sok napsütésre, újabb hőhullámra van kilátás. A hőmérséklet napról-napra emelkedik: csütörtökön már 35-36 fok körüli forróság lehet.

 

Szonbaton azonban hallgassunk a Katarsztrófavédelem kérésére, indulás előtt nézzük meg az Utinform és az időjárásjelző oldalakat.

MEGÉRKEZETT A VÁRVA VÁRT! ⛈🌧 – írja az országis Meteorológiai Szolgálat is a közösségi oldalán.

A felmentő sereg, vagyis a hidegfront már a Dunántúlon jár, ezzel együtt pedig a felhő- és csapadékrendszer is. Azonban a front előtt is kialakulnak záporok, zivatarok, jelenleg az Északi-középhegység térségében vannak ilyen csapadékgócok (amik már hajnalban kialakultak ott). A front előtti, vagy más néven prefrontális zivatarok lesznek majd a hevesebbek, az Alföldön kiterjedt zivatartevékenységre is számítani kell.

Ajánlásuk szerint, aki nem szeret esőben, heves zivatarban vezetni, és az M7-esen Keszthely-Budapest távora tervez, az inkább a késő délutáni órákra szervezze az utat.

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva