2018.08.08. 07:25
Esztétikus és praktikus zuhanykabinok minden fürdőszobába
Hirdetés - Akár a fürdőszoba mérete, akár a különleges dizájn miatt döntünk a zuhanykabin mellett, biztos, hogy látványos és egyedi lesz tőle a fürdő. Ismerkedjünk meg a zuhanykabinok széles választékával!

Tervezzük meg előre a helyét

Először is fontos tudni, hogy a zuhanykabinok a készen kapható fürdőszobai szaniterek közé tartoznak. Tehát például a lakásfelújítás során az a fontos, hogy tudjuk, hol lesz a helye, ennek megfelelően alakítsuk ki a vízkiállásokat, lefolyót, azaz a gépészetet, hogy utána már csak össze kelljen szerelni a zuhanykabint.

Manapság rendkívül sokszínű a zuhanykabin paletta. Az ázsiai ismeretlen márkáktól kezdve a csúcsminőségen át, árban igen nagy a szórás. Az mindenesetre itt is igaz, hogy olcsó húsnak híg a leve, tehát a zuhanykabinra is kell költeni, és persze a határ a csillagos ég.

Zuhanykabin típusok

Számtalan forma, méret, nyílásirány és szín áll rendelkezésünkre a zuhanykabin választékból. A klasszikusabb darabok a zuhanyboxok, amelyeket a sarokba szoktunk állítani. Ezek egy magasabb falú zuhanytálcával rendelkeznek, amelyek akár ülőkádként is funkcionálhatnak. Ez főleg kisgyerekeseknek lehet praktikus választás. Természetesen szín és ajtótípus tekintetében is nagy a választék.

A negyedköríves zuhanykabinok inkább a kisebb fürdőszobákba valóak. Lekerekített ajtónyílásuknak köszönhetően könnyebb a ki- és belépés, nagyobb hely marad a fürdőben.

A sarokbelépős, szögletes változatot két egymásra merőleges falhoz tudjuk telepíteni. Ez nem azt jelenti, hogy a fürdőszoba „sarkába” kell tenni, csupán azt, hogy a két falat két szintén egymásra merőleges üvegfal határolja, amelyből az egyik vagy mindkettő maga az ajtónyílás is. Egy üvegfaloldal állhat több elemből is.

A besétálós (walk-in) zuhanykabin megoldás ma nagyon trendi, minimál stílusának köszönhetően beleolvad a fürdőszobába. Tehát nincs a kabinnak ajtaja, amit ki kell nyitnunk, hanem egyszerűen besétálunk a zuhany alá. Sőt, ma már olyan változat is létezik, hogy átsétálhatunk a zuhanyzón, azaz csak két oldala van a zuhanykabinnak. Egy fal, amire a zuhanyoszlopot szerelték fel, és egy üvegfal, a kettő pedig párhuzamos egymással.

Lehet masszázsfunkcióval ellátott kabint is választani. Ezesetben figyeljünk arra, hogy le tudjunk ülni benne, és úgy átadni magunkat az otthoni wellness-élménynek.

Burkolat és üvegfal

A burkolatok játékával még pluszban ki is emelhetjük a zuhanykabint, hogy még nagyobb hangsúlyt kapjon a fürdőszobában. Vagy ha csak a zuhanytálcának választunk más színt, már azzal is odatereljük az emberek tekintetét. Ha pedig mindenhol egyforma a burkolat színe és típusa, azzal a lehető legtermészetesebben simul bele a fürdőszobába a zuhanykabin a minimál stílusával.

Az üvegfal exkluzívvá teszi a fürdőnket, és persze véd a kifröccsenő víztől. Emellett a térérzetet is növeli, így a kicsi fürdőbe is jó választás.

Praktikus tanácsok

Mielőtt kiválasztjuk a nekünk legjobban tetsző kész zuhanykabin-megoldást, gondoljuk át, hogy hol szeretnénk majd tárolni a tisztálkodó szereinket. A szép fürdőszoba egyik titka, hogy elrejtjük a piperéket, így nem csúfítja el a látványt a nyitott kupakú tusfürdő, hajsampon és minden egyéb, egymás hegyén-hátán.

A tisztíthatósági szempontok is fontosak. Érdemes rendszeresen vízkőteleníteni a zuhanyzót is, ez ecettel a legegyszerűbb. Még jobb, ha igyekszünk megelőzni a kialakulását. Ha nem vízlepergető a zuhanykabin fala vagy az üveg, akkor egy lehúzóval távolítsuk el az ott maradt vízcseppeket, vagy ha szuper alaposak szeretnénk lenni, naponta töröljük szárazra.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva