KA, MSZ, SZI | 2020.03.27. 10:00
Ételkiszállítással segítenek a balatoni egészségügyi dolgozókon
A Balatonnál is egyre több étterem, vendéglátós csatlakozik az Etesd a dokit kezdeményezéshez.

A fokozott veszélynek kitett és leterhelt egészségügyi dolgozók számára indult egy jótékonysági kezdeményezés, melynek a lényege, hogy megfelelő és egészséges táplálékhoz jussanak a napi robot során.

Kép: Pixabay

Keszthelyen a Komáromi Pékség és az Íz-Labor szállít folyamatosan ételt a szolgálatban levő mentősöknek. Bezárása előtti utolsó napon a gyenesdiási cukrászda tulajdonosa, Bangó Edina is az ő részükre sütött süteményeket.

Az Íz-Labor tulajdonosa, Katona Bendegúz azt mondta, mindaddig gondoskodnak a mentősök ebédmenüjéről, míg éttermük üzemelhet a járvány ideje alatt. Ezzel a falajánlással járulnak hozzá a mentősök mindennapi küzdelmeihez.

A keszthelyi Park vendéglő a Városi Kórház Sürgősségi Betegellátási Osztályának üld meleg ételt, a Füstölgő Marha pedig a beszállítóinak a segítségével tud hamburgert vagy épp marhapörköltet küldeni a kórháznak és a mentősöknek.

Fotó: Freepik

Tapolcán is érkezett felajánlás, a Peppino Pizzéria megköszönve a mentősök áldozatos munkáját, melyet értünk tesznek az év minden napján, és most különösen nagy odaadással a veszélyhelyzetben, ezzel a gesztussal tudatják, hogy hálásak a mindennapi erőfeszítésekért.
Hálájuk és köszönetük jeléül, amíg csak nyitva tarthat az étterem, a veszélyhelyzet ideje alatt gondoskodnak róluk! Ezen idő alatt minden szolgálatot teljesítő mentőszolgálati munkatársnak térítésmentesen kiszállítják a napi menüjét. A napi 10 adag meleg étel nagy segítség a mentősöknek, akiknek az utóbbi időben megsokszorozódott a munkájuk.

Kép: pixabay

Veszprémben a Pizza Plus szállít ajándék pizzákat a kórházi dolgozók, mentősök és a katasztrófavédelem számára. A pizzéria tulajdonosai fontosnak tartják, hogy ebben a helyzetben segítség a hivatalos szervek munkáját, az ajándékozottak pedig szívesen fogadták a felajánlásokat.
A Séfkrajcár étterem pedig felajánlotta, hogy a járvány végéig naponta 15 adag ebédet biztosít a kórháznak térítésmentesen.
A Mackó Cukrászda és Snack szintén ajándékozott több doboznyi süteményt a kórház dolgozóinak.

Úgy tudjuk, hogy a Déli Part BBQ is újra összerakja a konyhát, és „megszórja” a siófoki mentőállomást burgerekkel, szendvicsekkel.

Naponta húsz darab szendvicset visz a siófoki kórház dolgozóinak Kele Sándor, a siófoki Sanyi Sarok étterem tulajdonosa, aki szerint a kialakult helyzetben a siófoki kórház dolgozóinak az eddigieknél is hangsúlyosabb helytállásra és erőfeszítésekre lesz szükségük, ezért támogatja őket. A Sanyi Sarok a következő napokban nyit az idősek felé is, ha igény mutatkozik számukra is szállítanak ki ételt.

Nyitókép: pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva