viharjelzés: Siófoknál 1
26°
31° 19°
ÉK
4 km/h
2019.02.11. 10:00
Etessünk – de mivel?!
Etetnél, de nem tudod mivel csalogasd a környékre a halakat? Íme néhány tipp, milyen az igazi etetőanyag.

Az etetőanyag keverése talán a legmisztikusabb területe a horgászatnak. A legtöbb horgásznak megvan a maga titkos receptje, aminek egyetlen hal sem tud ellenállni. A valóság persze egészen más, de az biztos, hogy az etetőanyag befolyásolhatja a legnagyobb mértékben a horgászat eredményességét. Nem árt tisztában lenni az etetőanyag-keverés alapszabályaival.

1. Az első és legfontosabb, döntsük el, hogy milyen halra szeretnénk elsősorban horgászni. Nagyon nem mindegy, hogy keszegre, amurra vagy pontyra megyünk. Aki nem profi, az válasszon a horgászboltban kifejezetten a kifogni kívánt halfajnak megfelelő keveréket, és ez legyen az etetőanyag alapja.

2. Az etetőanyag megnedvesítéséhez, jó alapos átkeveréséhez és áttöréséhez szükségünk van egy magas falú dézsára vagy két kisebb vödörre. A megnedvesítés során a vizet több részletben, fokozatosan adagoljuk az etetőanyaghoz. Ha egyben öntjük bele, nehéz lesz elkeverni.

3. Hideg vagy forró víz? Ha hideg víz helyett meleget használunk, akkor az etetőanyagszemcsék átnedvesedéséhez szükséges idő jelentősen lerövidül, ezáltal ugyanannyi idő alatt az etetőanyagunk sokkal tapadósabb lesz, mint amikor hideg vizet használunk. A forró víz szinte megfőzi az etetőanyag-szemcséket, és ezért lesz tapadósabb.

4. Az sem mindegy, milyen vizet használunk az etetőanyag begyúrásához. Érdekes kérdés, hogy az etetőanyag megnedvesítéséhez használhatunk-e közönséges csapi vizet, vagy célszerű a horgászvízből merítenünk. Erről alaposan megoszlik a horgászok véleménye, noha érdemi különbség általában alig tapasztalható. Azért a biztonság kedvéért azokon a helyeken, ahol túlzottan klóros a csapvíz, érdemes természetes vagy palackozott vizet választani.

Horgászboltok, horgásztavak a Balaton körül

Mindent a pecázásról

Megosztom

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva