Szaniszló Hajnalka | 2019.06.02. 14:00
Vajon Hévíz is top úticél lesz Európában? Izgulunk!
Szavazással dől el, hogy Hévíz is bekerül-e Európa TOP 20 úticélja közé. Már az is óriási büszkeség, hogy bekerült a szavazásba, hát még ha sikeresen szerepelne a város! Szavazzunk és drukkoljunk együtt!

A European Best Destination közönségszavazásán, a vendégek véleményére bízva dőlhet el, hogy mely városok érdemlik ki a TOP 20 legjobb európai úticél rangot. Hévíz olyan világvárosokkal versenyez, mint Athén, Colmar, Milánó, Prága, Bécs, Valencia, Párizs, Kotor, Lugano, London, Tbiliszi, Faial, Fiume, Cascais, Brüsszel, Krakkó, Róma, Amszterdam, Nagyszeben.

 

– Mind a következő egy évben, mind pedig a verseny ideje alatt, utazók milliói részére lesznek elérhetőek a leglátogatottabb európai turizmussal foglalkozó weboldalon. Európa legnagyobb természetes termál-tava a város központjában található, ahol egész éven át nyíló tavirózsák között fürdőzhetnek a vendégek. Erre a gyógyvízkincsre épül Hévíz 220 éves fürdő kultúrára.

Hévíz egyik legnagyobb különlegessége a méltán híres Hévízi-tó, mely a legnagyobb biológiailag aktív termálvizes tó a világon. Hévíz az egyik leggyorsabban fejlődő európai város, mely évről-évre több látogatót fogad. Az elmúlt időszakban több fejlesztésre is sor került a városban, köztük a Széchenyi utca felújítására, parkosításra és a kerékpáros utak fejlesztésére is. Ennek eredményeképp Hévíz aktívan részt vesz Magyarország turisztikai szempontból való vonzóbbá tételében, mely már európai szinten is tapasztalható.

Hévíz szépségét a gyönyörű városközpont mellett a számos wellness szolgáltatás is megalapozza, mely a masszázs, szauna, sport szolgáltatásaival vegyíti a különleges termálvíz lehetőségeit. Természetesen, a Magyarországra jellemző hamisítatlan gasztronómia a legjobb helyi borokkal kiegészítve kínál felejthetetlen élményt az ide látogatók részére.

Hévíz városát azért válogattuk be a jövő évi verseny jelöltjei közé, mert úgy hisszük, hogy azok az utazók, akik ellátogatnak Hévízre majdnem akkora, sőt akár nagyobb élményben is részesülhetnek itt, mint bármelyik nagyobb európai fővárosban. Hévíz életre szóló élményekkel gazdagít minden ide látogató vendéget. A legjobb minőségű hoteleket, éttermeket, kávézókat megfizethető áron tudják itt igénybe venni a látogatók.

Ezennel szeretnénk mindenkit felkérni, aki ismeri és szereti Hévíz városát arra, hogy 2020. január 15. és 2020. február 5. között szavazzanak Hévízre, hogy elnyerhesse az Európa legjobb úti célja címet! – mondta Maximilien Lejeune, a “European Best Destination” díj kreatív igazgatója.

A díjat egyébként annak érdekében alapították, hogy népszerűsítsék az európai turizmust és a kultúrát, több mint 300 turisztikai partnerrel illetve az Európai Bizottság által alapított EDEN hálózattal együttműködve.

Szöveg: Szaniszló Hajnalka

Nyitókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva