likeBalaton.hu | 2021.10.27. 17:00
Évtizedes hajózási rekord dőlt meg a Balatonon
Október 24-én zárult a 175. jubileumi balatoni hajózási szezon. A személyhajókon és kompokon szállított utasok száma összességében elérte az 1 millió 967 ezer főt, ami jubileumi csúcsnak számít.

A Balatoni Hajózási Zrt. jubileumi rendezvénysorozattal, flottamodernizációval, utaskomfortot javító és stratégiai horderejű fejlesztések elindításával ünnepelte az évfordulót.

Az áprilistól októberig tartó személyhajózási szezonban csaknem 21%-kal nőtt a Balaton-parti településeket összekötő menetrendi hajók forgalma az előző évhez képest, az utasok száma október végére meghaladta a 493 ezer főt.

A legtöbben Fonyód-Badacsony (180 ezer utassal) és a Siófok-Balatonfüred-Tihany (172 ezer utassal) útvonalakon utaztak,

de sokan vették igénybe Balatonboglár és Révfülöp (35 ezer utassal), illetve a Balatonföldvár és Tihany közötti (26 ezer utassal) járatokat is – tájékoztatott a hajózási társaság.

Sorban álltak a hajózni vágyók augusztus 7-én Siófokon
Fotó: Krausz Andrea

A BAHART séta- és nosztalgiahajóit idén 126 ezer utas választotta, ami több mint 35%-os növekedést jelent a tavalyi évhez képest. Ez a szolgáltatás Siófokon, Balatonfüreden, Keszthelyen és Balatonlellén volt a legnépszerűbb. Továbbra is keresettek voltak a programhajók, amelyek új kikötőkben váltak elérhetővé. A bulihajókat 13 ezer, a családosoknak szóló Varázshajókat pedig 6 ezer feletti utas választotta, nőtt a kihasználtságuk, és az átlagos utasszám is.

Telítettek voltak a menetrendi hajók nyáron
Fotó: BAHART – hivatalos

Elképesztő forgalom augusztus 20-án

Idén történelmi csúcsot döntött a balatoni kompok utasforgalma is, ami már

október közepén meghaladta a rekordnak számító 2019-es év egészét, az utasszám növekedése 15% volt.

Az erős július-augusztust követően szeptemberben és októberben 20%-kal többen utaztak, mint 2019-ben. A legforgalmasabb napon, augusztus 20-án a RÉV-kikötőkben 19.500 utast, 4.800 járművet és 2.400 kerékpárt szállítottak a kompok.

A kompok egész évben folyamatosan közlekednek
Fotó: BAHART – hivatalos

Ősszel is balatoni hajózás

A kompok november 7-ig még 40 percenként közlekednek Szántódrévből 6:40 – 18:40 között, Tihanyrévből pedig 7:00 – 19:00 között. A BAHART november 8-tól téli menetrendre vált, onnantól a kompok óránként egyszer indulnak Szántódrévből 7:00 – 18:00 között, Tihanyrévből pedig 7:15 – 18:15 között.

Október 30-án Halloween hajókkal, a fedélzeten „szellemes” feladatokkal és programmal várják az utazóközönséget.

A Siófokról induló Halloween gyerekhajóról itt lehet olvasni!

A Balatonfüredről induló Halloween gyerekhajóról itt lehet olvasni!

A Siófokról induló Halloween Party Hajóról itt lehet olvasni!

 

Nyitókép: BAHART – hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva