2019.01.31. 09:40
Extrém közlekedés a Balatonon
Menetrend szerinti hajóval vagy vízi-taxival bárki átjuthat a Balaton egyik partjáról a másikra, de van, aki átsétált, átcsúszott, átevezett vagy átúszott a tavon!

Két éve január végén annyira hideg volt, hogy teljesen befagyott a Balaton, így hosszú idő után át lehetett sétálni és korcsolyázni Badacsonyból Fonyódra. Még az ötletgazda Kardos Gábort is meglepte, hogy 8 ezren vettek részt az extrém hidegben szervezett programon. A rendezvényt természetesen a vízimentők biztosították. A Balaton-átcsúszás Európa szinten is egyedülálló volt, idén sajnos az előrejelzések szerint nincs esélyünk egy hasonló rendezvényre, a Balatonon nem alakult ki korcsolyázásra alkalmas jégréteg.

Nyárig várnunk kell a Balaton-átúszásra, de terv szerint június végén rendezik meg az eseményt. Idén 37. alkalommal vághatunk neki az 5.2 km-es Révfülöp Balatonboglár távnak, melyen eddig évente közel tízezer úszó vett részt.

 

Az előző nyár az evezősök számára is biztosította az extrém Balaton-élményt, Fonyódtól lapátolhattunk az északi partra Badacsonyig, majd vissza. Kajakosok, kenusok, sárkányhajósok és SUP-osok vágtak neki a 11 km-es távnak. Az evezés a tavon átlagos esetben csak a part mentén engedélyezett, a vízen átevezni csak szervezett, vízimentőkkel biztosított eseményen lehet.

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva