Turbéki Bernadett/Sonline.hu | 2020.06.09. 10:00
Ez ám a kihívás! Babettával motorozták körbe a Balatont
Balatonfenyvestől Balatonfenyvesig. 214 kilométer, kilenc óra alatt. Babettával kerülte meg a „magyar tengert” egy négy fős társaság.

Molnár Benjamin balatonfenyvesi nyaralója előtt berregtek fel a segédmotoros kerékpárok. Tókerülésre indultak már tizedik alkalommal, és még napnyugta előtt vissza is értek.

– Évente egyszer körbemotorozzuk a Balatont – mondta Balázs János. – Eredetileg nyolcan lettünk volna, de csak a keménymag maradt, a változékony időjárás miatt.

– Jól sikerült a túra, szerelés nélkül sikerült megúsznunk – mondta Nagy Martin, akinek járgánya egy 2017-es motorépítő versenyre készült, vagyis akkor újult meg. Állandó kísérőt is kapott egy kabalanyúl személyében. Balázs János járművét egy magyar zászló díszíti, Molnár Benjamin pedig lengéscsillapítókkal dobta föl Babettáját. Barna Szilárd gépe hűen megőrizte eredeti kinézetét.

– A mai olasz vagy japán robogókkal nem lenne nagy teljesítmény egy ilyen túra, ám a mi motorjaink többsége harminchárom éves – mondta Nagy Martin.
Útjuk alatt csupán egyszer kellett tankolniuk, és attól sem kellett tartaniuk, hogy a traffipax áldozatai lesznek. Ezekkel a motorokkal hatvan kilométer a végsebesség, amit be lehet vállalni. – Sokszor megkapjuk az ízirájderes szöveget, és gyakran mi magunk sem tudjuk eldönteni, a kerékpárúton, vagy az autók között érdemesebb haladnunk.

A fiúk a motorok szülőhazájába is elgurulnának. Ez a túra kíván némi előkészületet, de ezekhez a motorokhoz elegendő egy tizenhetes kulcs és egy csavarhúzó, mert nincs rajtuk olyan szerkezet, amit ezekkel ne lehetne javítani.

Forrás: Turbéki Bernadett/Sonline.hu

Nyitókép: Sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva