likeBalaton.hu | 2020.11.25. 07:00
Ez már a jövő! Drónnal figyelik a rendőrök az M7-est (Videó!)
Drón buktatta le a szabálytalanul előző tehergépkocsikat hétfőn az M7 autópálya Somogy megyei szakaszán. A rendőrök videóján minden látható. Mutatjuk.

Újraértelmezte a rendőrség a fokozott közúti közlekedési ellenőrzések fogalmát. A legkorszerűbb eszközöket is bevetik, hogy elejét vegyék a közúti baleseteknek.

– A drón biztonságos távolságból és helyzetből készít kiváló minőségű videófelvételeket az észlelt forgalmi szituációkról, szabályszegésekről – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az autópálya-rendőrök legutóbb 2020. november 23-án az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszát ellenőrizték. Ezúttal a nehéz tehergépkocsik előzési tilalma volt célkeresztben. A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások most már nemcsak civil autókkal, hanem a levegőből is figyelik a legkritikusabb pontokat.

A rendőrök hétfőn 14 esetben szabtak ki bírságot szabálytalan előzés miatt, ebből tízet külföldi járművezetőkkel szemben. A tájékoztatás szerint a későbbiekben is lesznek légi megfigyelések, az ellenőrzések az év hátralévő részében sem állnak le.

Nyitókép: police.hu – hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva