likeBalaton.hu | 2022.05.06. 16:00
Ezek a tények határozzák meg, hogy hol nyaralunk idén
A magyarok hatvan százaléka belföldön nyaral idén, a Balaton a legnépszerűbb.

Az idén március végén, április elején készült kutatásban, amelybe ezer embert vontak be, azt vizsgálták, mit tervez a lakosság az idei vakációszezonra.
A felmérés szerint csupán a magyarok ötöde szeretne meglátogatni külföldi és magyarországi úti célokat is a szünidő alatt.

Koronavírus és háború: a két fő ok a belföldi nyaralásra

A felmérésből kiderül, hogy legtöbben nem kockáztatják meg a nagyobb utakat az újra és újra felbukkanó koronavírus, valamint a háború árnyékában.

– A magyarok csaknem hatvan százaléka az idén szinte biztosan eltölt néhány napot egy belföldi nyaralóhelyen, negyvenhét százalékuk pedig biztosan nem lépi át a határt a nyári hónapokban – írja a Generali Biztosító reprezentatív felmérése.

Balatoni programok minden mennyiségben itt.

Fotó: illusztráció/Freepik

 

A korosztálytól és az anyagi lehetőségektől is függ a nyaralás

A külföldi nyaralást tervezők között jelentősen felülreprezentáltak a Budapesten és a nagyobb városokban élők, valamint a felsőfokú végzettséggel rendelkezők, ami arra utal, hogy az úticélok kiválasztásában döntő szerepet játszanak az anyagi lehetőségek.

A korosztályok közül a harminc év alatti fiatalok körében a legmagasabb az utazási kedv

őket az ötvenes és a hatvanas éveikben járók követik.

Az életkor a nyaralóhely kiválasztásánál is jelentős szempontnak bizonyul, hiszen míg az idősebbek elsősorban a nyugalmasabb fürdőhelyeket és wellness-létesítményeket keresik, addig a legfiatalabbak a mozgalmas, kulináris élményeket kínáló helyeket, például a borvidékeket

a 30-39 éves korosztály pedig a gyermekbarát környezetet.

Fotó: illusztráció/Freepik

 

A Balaton a legnépszerűbb nyaralási cél

– Összességében továbbra is a Balaton a legnépszerűbb magyarországi turisztikai célpont, ha nyaralóhelyet kell választani

a magyarok harminchat százalékának azonnal a magyar tenger jut eszébe.

Ugyanakkor a megkérdezettek tizenöt százaléka szerint mindegy is, hogy hová jut el az idei vakációszezonban, az egyetlen szempont a kedvező árfekvés – mondta Szikszai József, a Generali kárrendezési vezetője.

A válaszadók nyolcvankét százaléka

a saját és családjuk egészségét veszélyeztető hirtelen megbetegedésektől és balesetektől tart leginkább

ezt követi a különböző értékes tárgyak vagy készpénz eltűnése és a lopások. A válaszadók ötvenkilenc százaléka szerint pedig kifejezetten nagyot ront az üdülés élvezeti értékén, ha megérkezéskor csalódnak a szálláshelyben.

Még több információ a balatoni turizmusról itt.

Fotó: illusztráció/Shutterstock

 

Nyitókép: Olvasói fotó/Kálmán Inez

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva