likeBalaton.hu | 2021.11.03. 08:00
Ezeket a balatoni légifelvételeket látnod kell
Bár most nincs közvetlen légi összeköttetés a főváros és a Balaton között, mint 100 éve, ha szerencséd van, repülős utazásod során láthatod fentről a Balatont. Lélegzetelállító képeket mutatunk, sőt, még a múltba is visszarepülünk.

Ezüstsirállyal repültek a Balatonra

Gondoltad volna, hogy 1923-ban hidroplánnal jártak nyaralni a vendégek a Balatonra?

A balatoni ezüstsirály
Forrás: Repülés Magazin, 1923.08.01

A Repülés Magazin 1923. augusztus elsején ezt írta a budai oldalról a mai Szabadság-híd közeléből felszálló gépekről:

„Péter és Pál óta a Balaton felett is megjelennek minden nap az Aeroexpress hidroplánjai. A víz habjain úszó hófehér vitorlások fölött kacéran csillogtatják meg szárnyukat a lenyugvó napsugárban, míg utasaik Tihany, Füred, Boglár, Almádi festői szépségében gyönyörködnek. Az óriási ezüstsirályok ma már éppen úgy hozzátartoznak a Balaton vizéhez, mint a méltóságteljes kiránduló gőzösök vagy a fürge vitorlások s a repülni vágyó utasokat alig győzik magukkal vinni a felhők csábító birodalmába.” (Forrás: Arcanum)

Lélegzetelállító képek

Ma is szeretünk a felhők közül a Balatonra rákukkantani, ha éppen repülünk felette. Olvasónk, Baladincz Bendegúz küldte ezeket a hihetetlen légifelvételeket, melyeket egy utasszállító gépből fotózott.

Olvasói fotó: Baladincz Bendegúz

A Smartwings Boeing 737-es Budapest-Budapest járatról nézve ezernyi kékben pompázik a Balaton. A déli part mezői és erdői, a települések házai olyanok fentről, mint egy csodaszép szőnyeg mintái.

Olvasói fotó: Baladincz Bendegúz

Az északi part kis öblei, a füredi vitorláskikötő, a lankás domboldalak és a tó vízének áramlatai akár egy festményen is lehetnének.

Olvasói fotó: Baladincz Bendegúz

Az országjáró sétarepülés Tihany fölé is elrepítette az utasokat, akik a levegőből megcsodálhatták a félszigetet és a Belső-tavat is. A Balaton keleti csücske szinte csak egy karnyújtásnyira van az ablaktól.

Olvasói fotó: Baladincz Bendegúz

Olvasd el, milyen hőlégballonból megcsodálni a balatoni strandokat.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva