likeBalaton.hu | 2021.07.04. 10:00
Ezt utálják a férfiak a nyaralással kapcsolatban
Pihenésre, feltöltődésre mindenkinek szüksége van, ám vérmérséklettől függ, ki hogyan szeret nyaralni, ez ugyanúgy vonatkozik a nőkre és a férfiakra is. Összegyűjtöttük mik azok a különbségek, ami felmerülhetnek a nemek között egy balatoni vakáció során.

A tervezés és csomagolás – inkább női kézben van

Mindkettőben egyértelműen a nők az aktívabbak. A statisztikák szerint az utazások nagy részét a nők foglalják le, bár a fizetést főleg a férfiak bankkártyájával oldják meg. Ha autós utat terveznek, a nők csak kicsivel mennek 200 kilométernél hosszabb útra, míg a férfiak kétszer ekkora távolságra is képesek elvezetni akár egy hétvégi kiruccanás miatt is.

A csomagolást a férfi 5 perc alatt lezavarná, hiszen a legfontosabbakat ennyi időbe telik bedobálni a bőröndbe: fürdőnadrág, trikó, papucs és a biztonság kedvéért egy sörnyitó. A nők azonban körültekintőbbek és óvatosabbak, van, aki a fél háztartást bepakolja, hiszen sosem lehet tudni mire lesz szükség. Vagyis férjnek, gyereknek egyaránt leginkább anyu csomagol, biztos ami biztos.

A szálláson viszont a kiadós reggeli miatt a férfiak aggódnak többet, míg a nőket inkább az érdekli, hogy kényelmes legyen az ágy.

Valaki lazulna, valaki élményekkel töltődne

A férfiak és a nők különböző módon töltődnek fel a nyaralás során. A férfiak hajlamosabbak passzív pihenéssel tölteni a nyaralást, míg a nők jobban vágynak aktív pihenésre. Rájuk jellemzőbb, hogy a cél inkább az élményszerzés, a programokkal teli kikapcsolódás, a férfiakhoz képest számukra fontosabb a sok, új impulzus.

A nyaralás alatt a nők kíváncsibbak, nyitottabbak a helyi nevezetességek, a kultúra és a gasztronómia megismerésére. A férfiak kisebb mértékben szeretnek részt venni különböző programokon, rájuk jellemzőbb, hogy az édes semmittevést választják.

Azzal sincs gondjuk, ha a szálláson töltik a nap egy részét és kevesebb élménnyel térnek haza. Ugyanakkor mégsem ők olvasnak többet a nyaralás alatt, a nők nagyobb százaléka visz magával könyvet például a strandra.

A férfiak egy részének az is természetes, hogy a nyaralás alatt is nézzen tévét – pláne ha focimeccsről van szó – míg a nők ezt szinte főbenjáró bűnnek tekintik, és ez bizony konfliktus forrás lehet közöttük.

Játék a gyerekekkel

Nagy általánosságban a vakáció alatt a nők és a férfiak hagyományos szerepei felcserélődnek, és a férfiak többet játszanak a gyerekekkel, mint a nők, ami valószínűleg abból adódik, hogy a mindennapokban kevesebb lehetőségük van erre.

Persze természetükből adódik, hogy az apák bátrabban és aktívabban töltik el idejüket a lurkókkal, lelkesen pancsolnak velük a vízben órákon át, dobálják őket, ladbáznak velük, vagy éppen úszni tanítgatják a kisebb csimotákat. De a szárazföldön is energikusabbak a tollasozás és a labdajátékok terén, bár a strand játszóterein mégis inkább az anyukák hintáztatnak, bár a homokozóban a férfiak építenek előszeretettel.

A férfiak hűségesebbek?

Itt most nem a házastársi, hanem a szállásokhoz való hűségről van szó. A kutatások ugyanis azt igazolják, hogy a férfiak nagyobb többsége szívesen tér vissza ugyanarra a helyre, sőt ugyanabba a szállodába, ám a nők ebben is a változatosságot kedvelik jobban, és szívesen kipróbálnak új helyeket még akkor is, ha elégedettek voltak az előzővel.

+ Ki mit utál a nyaralás során?

Vannak tiltólistás mondatok, amiket jobb elkerülni a szabadság alatt, ha nem akarjuk megkeseríteni egymás és önmagunk pihenését. Íme néhány piros lapot érdemlő gyöngyszem:

„Azt hittem, te raktad el.” – Ez szálka lehet mindenki szemében, akár nőt, akár férfit illet a vád.

„Itt kellett volna befordulni.” – Aki navigál, az csinálja rendesen, mert egy ilyen mondat pikk-pakk feszült hangulatot teremthet.

„El fogunk késni.” – Tilos sürgetni bárkit a pihenésre szánt hét alatt!

„Erre nincs pénzem.” – A nyaralást hetekig, hónapokig tervezők felkészülhetnek extra kiadásokra, hiszen pont erről szól a vakáció. Ha barátokkal mész, ez igen kínos szituációt teremt.

„Hagyjál már a naptejjel, nem kenem be magam!” – Elég kellemetlen leégni az első napon, hogy aztán mindenki az „áldozat” panaszkodását hallgassa.

„Én nem akarok a vízbe/a hegyre/az erdőbe menni!” – Ne nyafogj. Lazulás során semmit sem kell tenned, amit nem akarsz, de ne nyomd rá a többiekre.

„Miért pont ezt a zenét hallgatjuk?” – Ha autóval indultok hosszabb útra érdemes előre megegyezni milyen zenét hallgat mindenki szívesen. Állítsatok össze egy listát és azt játsszátok le az úton.

A nyaralás szóljon a pihenésről, a kikapcsolódásról és a vidám együttlétről, így nem árt átállítani magunkat lazulós üzemmódba, hogy ne stresszel és feszültséggel teljen a várva várt szabadság.

Itt elolvashatod hogyan szeretnek nyaralni a különböző csillagjegyek!

Itt pedig azt, hogy a strandon hogyan viselkednek.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva