Krausz Andrea | 2023.02.05. 09:50
Fa dőlt Szántódon egy úton haladó autóra – Fonyódon is tarolt a vihar
Az úton haladó autóban hárman utaztak, szerencsére senki sem sérült meg, miután hirtelen rájuk dőlt a szombaton egy hatalmas fa. A déli parton tarolt a vihar, Balatonőszödön 122 km/h-s széllökést is mértek.

Szombaton több száz bejelentés érkezett a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tevékenységirányítási központjába útra, vasúti felsővezetékre és sínekre, valamint épületekre dőlt fák miatt.

A somogyi tűzoltók nyolc óra leforgása alatt több mint kétszáz esetet számoltak fel, de még kétszer ennyi munka vár rájuk. Hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók, a mentőszervezetekkel kiegészülve egyik helyszínről a másikra mentek, és folyamatosan a szél okozta károk felszámolásán dolgoznak. A Somogy Vármegyei Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint péntek reggel nyolc órától estig mintegy 240 beavatkozást végeztek az egységek.

Legtöbb alkalommal letört faágak, útra, valamint épületekre dőlt fákat kellett eltávolítani a tűzoltóknak.

A szerencsén múlt az életük

Szántód Földvári útján haladt egy autó, amikor egy nagyméretű fa rádőlt.

A járműben hárman utaztak, mindannyian ki tudtak szállni a gépkocsiból, az eset során senki sem sérült meg.

A siófoki hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, majd ledarabolták róla a fát.

 

Balatonföldvár és Balatonszárszó között a vasúti felsővezetékre dőlt fa. A siófoki hivatásos tűzoltók eloltották az izzó részeket és ledarabolták a fát.

Fonyódon villanyoszlopot tört ki az erős szél, fákat tört derékba és gyökerestől csavart ki a földből. A településen órákon át dolgoztak a helyi önkéntes és a balatonboglári önkormányzati tűzoltók.

Fa dőlt egy szóládi lakóház melléképületére is.

Az épület teteje beszakadt.

A siófoki hivatásos tűzoltók egy órán át dolgoztak a helyszínen, motorfűrésszel feldarabolták a fát, majd eltávolították a darabokat a tetőről.

Nyitókép: Balatonboglár ÖTP – hivatalos

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva