likeBalaton.hu | 2021.08.06. 14:55
Félárú jeggyel lehet utazni az átúszásra
Ötvenszázalékos kedvezményt ad a vasúttársaság a szombati Balaton-átúszáson résztvevőknek.

Augusztus 7-én, szombaton 39. alkalommal rendezik meg a Balaton-átúszást. Az eseményhez kapcsolódva a MÁV-START kedvezményes utazást, ötvenszázalékos alkalmi menettérti jegyet kínál a Révfülöpre és Balatonboglár állomásra, és onnan vissza utazóknak. Ehhez a helyszínen le kell bélyegeztetni a jegyeket. A fővárosból induló résztvevők több vonatot is választhatnak az utazásukhoz. A vasúttársaság az északi parton közlekedő, a Déli pályaudvarról 7.05-kor induló Kék Hullám sebesvonatot javasolja, amelyre a várhatóan nagyobb forgalom miatt két plusz kocsit is csatolnak. A vonat 9.42-re érkezik Révfülöpre. Szintén megnövelt kapacitással közlekedik a Déli pályaudvarról 7.35-kor induló Tópart InterCity és a 8.35-kor induló Balaton InterCity; valamint a Balatonfüredről 9.55-kor induló retró személyvonat. A Kőbánya-Kispestről 7.47-kor induló, Révfülöpre 10.48-kor érkező Tekergő gyorsvonattal való utazást a retró hétvégén várható nagyszámú érdeklődő és a késői érkezés miatt nem javasolja a vasúttársaság.

Szombaton az összes balatoni étkezőkocsival közlekedő vonat étlapján elérhető lesz a speciális, Balaton átúszóknak szóló kínálat, amiben különleges reggelivel, rostban, szénhidrátban gazdag ételekkel várják az úszni vágyókat és kísérőiket. Számukra a megszokott ételek mellett müzliszelet, Penne Arrabbiata és többféle ízű sportital is elérhető lesz.

Fotó: MÁV-START

A társaság azt javasolja, hogy az utazók elővételben vásárolják meg a jegyüket. A légkondicionált és kényelmesebb kocsiban történő utazáshoz a jegyeket az InterCity-kocsikba kell megváltani, amelyek az idei nyári szezonban megemelt számban közlekednek a Balaton partján. Az alkalmi jegyet a rendezvény helyszínén lehet érvényesíteni és lepecsételtetni azon a településen, ahová a jegy szól, és a visszaúton is csak a jegyen feltüntetett településtől lehet használni. A szervezők komppal szállítják vissza a résztvevőket Balatonboglárról. Közölték azt is, az alkalmi menettérti menetjegy jegykiadó automatából, és elektronikusan (MÁV applikáció, ELVIRA) nem vásárolható meg.

forrás: mavcsoport.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva