Móga Richárd / bama.hu | 2022.07.13. 16:00
Felborult a pécsiek hajója napokkal a Kékszalag vitorlásverseny előtt (videó)
A dobogóra pályázik a most felborult csapat, gőzerővel dolgoznak, hogy rajthoz tudjanak állni.

Felborult a Behek István vezette Ribstory csapat, amely most nagy erőkkel azon dolgozik, hogy egyáltalán rajthoz tudjon állni majd az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon.

Gőzerővel készülnek

Sok munka várt eddig is a baranyai csapatra a csütörtöki rajtig, azonban a baleset miatt még több befektetett energiára lesz szükség. A pécsi brigád nem számolt ilyen nagy széllel, így rögtönöznie kellett, ami most nem sült el jól. Igaz, még is szerencsésen megúszta a legénység.

– Minden rendben, szerencsére megúsztuk! Már gőzerővel azon dolgozunk, hogy rajthoz tudjunk állni, ami valószínűleg sikerülni is fog. A rajt előtt egy perccel erősödött fel akkorára a szél, hogy azt már a mi hajónk jelen esetben nem bírta el. Mellettünk volt egy másik hajó, és az ütközést szerettük volna mindenképp elkerülni, ezért kénytelenek voltunk elmenni a széltől, így meg kellett ejtenünk a hajót. Tudtuk, hogy ez kockázatos lesz, de nem igazán volt más választásunk. Megpróbáltuk, sajnos nem sikerült – nyilatkozta Behek István.

A dobogó a cél

A baranyai alakulat tavaly negyedikként ért célba, de most szeretnék elcsípni a dobogós helyek egyikét.

– A dobogót tűztük ki célul magunk elé. Ez az eset kissé belerondított a felkészülésbe, de mindenből tanul az ember, úgyhogy megyünk előre – vélekedett Behek.

A hajó borulása kb. a 39 másodperctől látható.

Az idei a Kékszalag, 2022. július 14-én rajtol el Balatonfüredről.

Forrás: bama.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva