Krausz Andrea | 2019.08.03. 07:00
Felhőszakadásban gumimatracozik az utcán a tihanyi diszkós
Alig várja, hogy szakadjon az eső, máris felfújható matracra pattan, és az utcán felgyülemlett csapadék hullámain ringatózik Bölcs Áron. A poénos fotó immár negyedik éve szinte mindig ugyanakkor és ugyanott készül el: Áron családjának tihanyi üzlete előtt. Vannak, akik már alig várják a srác hagyományos facebook-posztját.

A hidegfront és a nagy mennyiségű eső ellenére is mindig jó a kedve Bölcs Áronnak, a hivatásos lemezlovasnak, aki négy évvel ezelőtt egy poén kedvéért feküdt fel az utcán hömpölygő vízen egy keze ügyébe eső gumimatracra. A posztot akkor 30 ezren kedvelték, egycsapásra bejárta a közösségi oldalakat. A meteorológusok kifejezetten az ő fotójával szemléltették a nyári időjárásban bekövetkezett radikális változást.

Ilyen volt 2016-ban az első gumimatracos fotó Tihanyban (Fotó: facebook/Bölcs Áron)

– Családomnak van egy ajándékboltja itt, Tihanyban egy hotelben. Annyi eső esett, hogy a parkolóban lévő csatorna nem tudta elvezetni a csapadékvizet. Szinte elöntötte az üzlet előtti területet, egész a járdáig ért. Elsőre poénnak indult, de most már minden évben elkészítjük a képet – mondta a likeBalatonnak Bölcs Áron, aki elárulta, hogy megpróbál szinte napra pontosan mindig egy ilyen fotót lőni.

2017-ben ez napra pontosan sikerült is, szakadt az eső, csak akkor már egy gumicsónakban üldögélt.

2017-ben napra pontosan jött a zuhé (Fotó: facebook/Bölcs Áron)

Tavaly viszont jó idő volt ebben az időszakban, így maradt a Balatonon való fényképezkedés. Idén egy hetes csúszással kerülhetett sor a szokásos utcai wellnessezésre, ezúttal egy csini pizzaszeleten ringatózva.

2019. augusztus 2-án délután készült a legfrissebb gumimatracos verzió (Fotó: facebook/Bölcs Áron)

– Most hirtelen jött a zuhé, fél kettő óta ömlik az eső Tihanyban és ahogy nézem a radaron, ez még eltart egy ideig. Rátettem a tócsára a matracot és már vitte is a sodrás – adta a gyors jelentést Áron. – Idén nyáron már több ilyen fotó nem készül részemről, de sokan örülnek ennek is. Az egyik számomra ismeretlen kommentelő például azt írta, hogy egész évben erre vár. Az embereknek tetszik és ez nekem elég – mondta nevetve a fiatal Dj, aki nyaranta besegít a családi üzlet forgalmába, de a legtöbb idejét diszkózással tölti. Tihanyban strandbulikat tart, Balatonfüreden a bulihajón szolgáltatja a zenét, valamint esküvőkön és céges bulikon dolgozik.

Tihanyban és Balatonfüreden is diszkózik Áron (Fotó: facebook/Bölcs Áron)

Jövőre mi is figyeljük az augusztus eleji gumimatracos időjárásjelentést.

Ha érdekel, hogy milyen hatással van a klímaváltozás a Balatonra, akkor ezt olvasd el!

A Balaton élővilágára gyakorolt időjárás-változásról itt olvashatsz!

Érdekel, hogy alakul az időjárás a következő napokban a Balatonnál? Szombaton szórványosan alakulhatnak ki záporok és megélénkül az északi-északnyugati szél, 24-30 fokra van kilátás. Vasárnap hasonló hőmérséklet mellett élénk marad a szél, de már csak helyenként várható csapadék, hétfőtől pedig több lesz a napsütés.

Összeállította: Krausz Andrea

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva