2019.02.12. 07:00
Felnőttbarát hotelek a Balatonnál
Egyre több felnőttbarát szállás és wellness-központ várja a gyerekek nélkül pihenni vágyókat a Balatonnál. Nemcsak Valentin-napra ajánljuk.

Sokszor gondolunk romantikus érzelmekkel gyermekkorunk balatoni élményeire, ugyanakkor pontosan tudjuk, hogy a világ megváltozott. És ez a nyaralásra, pihenésre is vonatkozik.

Míg anno a gyerekeket inkább csak eltűrték a szállodák, ma már szolgáltatások sora várja a kiskorúakat. Az utóbbi évtizedek során a szállodák, fürdők, de az éttermek is igyekeztek minél gyermek barátabb programokat, megoldásokat kialakítani, hogy a családok igényeit kielégítsék, ám időközben kialakult egy új igény is. Mégpedig az úgynevezett „felnőttbarát” helyekre, ahol a szolgáltatásokat nem vehetik igénye 14, illetve néhány helyen 16 év alattiak.

Ausztria, Németország és Dánia után hazánkban is megjelentek a gyermekeket nem fogadó szálláshelyek, wellness-központok.

Itthon a szállodák felnőttbarát elnevezése általában annyit jelent, hogy a medencében nem visonganak gyerekek, az étteremben nem kell rohangáló és nyafogó apróságokat hallgatni, hanem csendes nyugalomban tölthetjük a pihenésünk néhány napját.

 

Páskom Vendégház

Tökéletes harmóniára és nyugalomra vágysz vidéken, egy egyedien kialakított, szép helyen? Akkor a Páskom Cottage-ben a helyed! A vendégház egy Siófoktól 25 km-re fekvő, csendes kis faluban, Lajoskomáromban található. A szőlőhegy tövében 1 hektáros park, szaunaház, wellness szolgáltatások is várják a vendégeket, az egyedien kialakított szobák pedig magával ragadóak.

A szállás üzleti filozófiája és adottságai okán felnőttbarát hely, ahol elsődleges a csend és nyugalom biztosítása a felnőtt vendégek számára.

Valentin-nap és a Házasság hete alkalmából, február 14-17. között kényeztető luxust ígérnek azoknak a pároknak, akik meghitt hangulatra vágynak a februári hétköznapokon.

Részletek a romantikus hétvégéről itt találhatók.

A felnőttbarát Páskom Cottage Lajoskomáromban (Fotó: facebook/Páskom)

Bor, mámor, Csobánc

A Csobánc hegyen, Gyulakeszin található Villa Tolnay felnőttbarát szálláshely, a nyugalom és a csend megőrzése érdekében nem fogadnak gyerekeket. Lélegzetelállító panoráma, tökéletes pihenés várja a villában, ami korábban a híres színművésznő, Tolnay Klári tulajdona volt. A művésznő is imádott a szőlősorok között sétálni, pihenjen Ön is kedvesével ezen a meghitt, nyugodt helyen.

A Villa Tolnay Borházban vulkanikus borokat kóstolhatunk, akár egy teljes borvacsora alkalmával is. Érdemes előre szállást foglalni, hogy a helyi alapanyagokból készült vacsora és terroir borok kóstolása után a napfelkeltében is gyönyörködhessünk. A csobánci szállás egész évben várja a pihenni vágyókat!

Ősi tudás ötcsillagos luxusban

A Becehegyi környezet, a balatoni panoráma, a madarak csicsergése itt már önmagában megnyugtató érzés, de ha belépünk a jurták egyikébe, még inkább átjár bennünket a nyugalom érzete. Az ősi tudás mintájára épített jurták 5 csillagos kényelemmel vannak ellátva, modern, kényelmes ágyakkal és fürdőszobával vannak berendezve.

Fotó: Mihály Szilvia

A helyszín a kör alakú formának köszönhetően a nő és férfi, a yin-yang kettősének kör alakú összefonódását mutatja meg, elősegítve az egységélményt, javítva a párkapcsolatok minőségét. Az üdülőkomplexum felnőttbarát szálláshely, a magas energiaáramlás és a párkapcsolatra való figyelés érdekében gyerekeket nem fogadnak.

A szállás tavasztól üzemel, de már most érdemes bejelentkezni a nyári pihenésre!

Hévíz felnőttbarát szállodája

A Hévíz-tó közelében található Bonvital Hotel 14 éven aluli vendégeket nem fogad, így biztosítja a nyugodt, csendes pihenést vendégeinek. Ha arra vágyunk, hogy a világ egy kis időre csak körülöttünk forogjon – akár egyedül, párunkkal vagy barátainkkal indulunk útnak, ideális választás ez az exkluzív környeztet nyújtó hotel.

Fotó: Bonvital Wellness & Gastro Hotel

A tófürdő néhány perces sétára található, de a hotelben is látványos wellness részleggel és gyógykezelésekkel várják a vendégeket. Felejthetetlen gasztronómia élményekben is részünk lehet az egész évben nyitvatartó szállodában.

Gyerekmentes wellness Balatonfüreden

Az ide érkezőket valóban pihentető kikapcsolódás és zavartalan csend várja, hiszen az Aura Hotelben azt tűzték ki célul, hogy minden a nyugalomról és feltöltődésről szóljon, ezért a szálloda 2018 november 4-től kizárólag 12 éven felüli vendégeket fogad, és még az ágyak is king size méretűek.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva