Mészáros Annarózsa | 2022.12.06. 08:00
Fényben pompázik a Balaton nyugati csücske
Az adventi időszakban nem csak a szívünk telik meg fénnyel, hanem az otthonaink és a városaink is. A korábbiakhoz képest ha szerényen is, de fénypompába öltöztek a Balaton déli partjának nyugati települései. Ebből hoztunk egy kép-koszorút.

Adventi koszorú, gyertyagyújtás, fénykaláris, városfenyő, betlehem. Melegséget sugárzó díszek, amelyek mind az ünnepi készülődés részei.

Fonyód

Fonyód Dísz terén egy hatalmas fa díszeleg égősorral dekorálva, minden adventi vasárnapon itt történik a gyertyagyújtás este 6 órakor, színes program és vásár keretén belül. Káprázatos betlehem fogadja a térre érkezőt.

Fonyód város betleheme a Dísz téren

 

Balatonfenyves

A település határában, a Géza fejedelem park alakult át karácsonyi ligetté. Színesen izzó bokrok és fák és egy hatalmas adventi koszorú csábít sétára.
A községháza és az az előtti tér is karácsonyi díszkivilágítást kapott.

Balatonfenyves adventi koszorúja

 

Balatonkeresztúr

A balatonkeresztúri Szent Kereszt felmagasztalása templom előtti téren áll egy nagy fenyő és az apró szobrokkal dekorált adventi koszorú.

 

Balatonkeresztúr adventi koszorújának részlete.

 

Balatonberény

A település központjában, a játszótér mellett alakítottak ki egy karácsonyi parkot, ahol adventi koszorú és ember magasságú, gyönyörűen festett arcú fa szobrokból álló betlehem kapott helyet. Minden adventi vasárnapon 17 órára várják az érdeklődőket a közös gyertyagyújtásra.

Karácsonyi park Balatonberényben

Balatonszentgyörgy

A település adventi koszorúja a Művelődési Ház sarkánál kapott helyet.

Balatonszentgyörgy adventi koszorúja

Nézd meg fénykoszorúkat és a betlehemeket galériánkban!

 

 

Látogass el te is a valamelyik ünnepváró rendezvényre és nézz körbe a téli Balatonon, ahová tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Kattints menetrendi keresőnkre!

Tervezd meg az utazást!:


 

Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva