2018.08.06. 11:00
Fergeteges bornapokat zártak Zánkán
Huszadik alkalommal tartottak borheteket a településen, ami rengeteg embert vonzott a Balaton-partra. A két hétig tartó rendezvényen helyi borászatok borházai, kézműves kirakodók és a jobbnál jobb programok várták a vendégeket – tájékoztatta lapunkat Böhmné Kocsis Szilvia szervező.

Esténként megtelt a strand melletti hangulatos rendezvénytér, lehetett bort kóstolni és esténként programok is voltak. A Soma Borpince, a Dobosi Pincészet, a Canter Borház, a Gergely Borház, a Kőróka Pincészet, a Tagyon Birtok és a Lídia Borház kínálta idén a borokat. A borhetek felvonulással kezdődött, melyhez a menetzenét a Zalai Balaton-Part Ifjúsági Fúvószenekar szolgáltatta, a Vonyarcvashegyi Mazsorett csoport kíséretével.

A Rozmaring Lovasudvar lovasai által vezetett menethez kapcsolódott a Balatonvin Borlovagrend, a Magyar Tenger Népdalkör, a Bokafogó Néptáncegyüttes, és a Zánkai Nevesincs Színjátszókör. A rendezvényt Kontrát Károly országgyűlési képviselő nyitotta meg Filep Miklós polgármesterrel, majd Brazsil Dávid a Nivegy-völgyi Hegyközség új elnöke köszöntötte a megjelenteket. A megnyitó része volt a Palotás nyitótánc, melyet hagyományosan a Zánkai Nevesincs Színjátszókör és a Bozzay Pál Általános Iskola diákjai adnak elő, minden évben nagy sikerrel.

A két hét alatt színpadra lépett Soltész Rezső, a Griff Zenekar, a Magyar Tenger Népdalkör, a Batsányi János Vegyes Kórus, a Gyenesdiási Népdalkör, a lesencetomaji Citera Zenekar, a Bokafogó Néptáncegyüttes, a M.É.Z Ír Zenekar, az Erin – Ír sztepp társulat, a Zánkai Nevesincs Színjátszókör és a Magyar Tenger Népdalkör „Apácák a pácban” című műsorával, a Tördemic Néptáncegyüttes, Baby Gabi, a HelloKids Zenekar, az Abrakad ABBA, a The Bits Beatles Emlékzenekar, az Operett-Musical Voices Társulat, Copacabana Show Táncosai, Szabó Ádám és a Rulett Zenekar.

Két hét alatt több ezer ember fordult meg a programokon és kóstolta a helyi borokat bizonyítva, hogy Zánka az északi part színvonalas programokban gazdag települése, ahová érdemes ellátogatni.

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva