likeBalaton.hu | 2021.09.13. 08:00
Figyelem! Napokig nem lehet majd bojlizni a Balatonon
A IX. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) ideje alatt a Balaton teljes területén tilos behúzva horgászni. Akár a területi jegyet is bevonhatják.

Két nagy horgászversenyt is rendeznek a jövő hónapban a Balatonnál, de csak az egyik esetében lesz érvényben korlátozás.

A IX. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny 2021. 10. 01. 00:01-től – 09-e 09:00-ig tart. Ez idő alatt a Balaton teljes területén tilos behúzva horgászni – tájékoztatott a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

Természetesen a versenyen résztvevő horgászokat a rendelkezés nem érinti. A VII. International Balaton Carp Cup (IBCC) 2021. 10. 24. 12:00 órától – 30-a 08:00 óráig tartó verseny ideje alatt engedélyezett a behúzós módszer gyakorlása – közölte a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp).

Az NBBH idejére behúzós horgászat céljából helyet foglalni a boiliebalaton.hu rendszerében nem lehet, a Balaton teljes partszakaszára vonatkozó bejelentkezéseket a rendszer nem fogadja el. A fenti rendelkezés megsértése a területi jegy bevonását vonja maga után – írja oldalán a BHNp Zrt.

A horgaszjegy.hu (HORINFO) jegykiadó rendszere nem engedélyezi a behúzós jegyek megvásárlását az NBBH idejére.

A parti dobós vagy csónakos horgászokat pedig arra kérik, hogy ne zavarják a versenyzőket.

Az első októberi verseny helyszínei piros szalaggal lesznek körbekerítve a partszakaszokon, a másodiké pedig táblákkal lesznek kijelölve, ezeken kívül természetesen bárhol szabad horgászni, a megmérettetésen résztvevők zavarása nélkül.

Nyitókép: Mészáros Annarózsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva