likeBalaton.hu | 2021.11.18. 16:00
Figyelem! Pénteken a Balaton déli részén fokozottan ellenőriznek a rendőrök
A gyorshajtáson kívül érdemes lesz a biztonsági övekre is figyelni. A vezetés közbeni mobilozást, és a záróvonal-átlépését is kiszúrhatják Somogy megye útjain.

Összehangolt akciót tartanak a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei 2021. november 19-én.

A közlekedők a megye teljes területén, egy-egy útvonalon akár több helyszínen is számíthatnak ellenőrzésre.

Az akció – a gyorshajtók mellett – a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve hátrányba hozó szabálytalanságokat elkövető autósok forgalomból történő kiszűrését célozza – tájékoztatott előzetesen a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

A drónokkal mindent látnak az autóban

Premier plánban látnak mindent felülről
Fotó. Police.hu

Legutóbb november 10-én tartottak hasonló akciót a Balaton déli partján. Az ellenőrzésen három civil gépkocsi, négy járőrautó vett részt, és

a levegőben egy drón segítette a közlekedési rendőrök munkáját. Utóbbival nagyon jól látják, ha valaki áthalad a tilos jelzésen, átlépi a záróvonalat, vezetés közben kézben tartja a mobiltelefonját, vagy nem kötötte be a biztonsági övet.

Ezek miatt összesen negyvennégy esetben kellett intézkedniük.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat! Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megkerülve vezetnek!

Nyitókép: Police.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva