R. K. / borsonline.hu | 2020.08.11. 17:00
Fizet a biztosító, ha betegség miatt megszakítod a nyaralást - jövünk a részletekkel
A magyarok körében alig ismert a belföldi utasbiztosítás. Sokan úgy vélik, minek, hiszen fizetjük a társadalombiztosítást. Tévhit! Mutatjuk, hogy miért hasznos és fontos!

Külföldre utazók vs. belföldi nyaralók – miért csak külföld esetén kötünk biztosítást?

– Tavaly közel ugyanannyi időt töltöttek többnapos belföldi utakon a magyarok, mint külföldin. Idén a járványhelyzet miatt még többen döntenek úgy, hogy inkább itthon nyaralnak. Azonban nemcsak külföldi, hanem belföldi utak esetében is ajánlják a szakértők a biztosításkötést – mondta a Borsnak a Magyar Biztosítók Szövetségének a kommunikációs vezetője, Lambert Gábor.

A külföldre utazók többsége, pontosabban 60 százaléka gondoskodik az utazás alatti biztonságról.

– Az eddigi gyakorlat alapján belföldre ennél jóval kisebb arányban kötöttek biztosítást, hiszen abból indulunk ki, hogy ha bármi történik, akkor nagyon gyorsan haza tudunk utazni, vagy pedig az egészségügyi ellátásban a társadalombiztosítás keretében gondoskodnak rólunk – tette hozzá a szóvivő.

A mindenre kiterjedő egy hétre vonatkozó biztosítást már 10 ezer forintért meg tudunk kötni, ami egy négyfős család belföldi, autós nyaralására nyújt fedezetet.

A likeBalaton.hu csapata kipróbálta a paintball-t Gyenesdiáson – itt nem eshet bajod és remek móka, nézd meg te is!

Csonttörés esetén is fizet

Egy mindenre kiterjedő egy hétre vonatkozó biztosítást már 10 ezer forintért meg tudunk kötni, ami egy négyfős család belföldi, autós nyaralására nyújt fedezetet. A hazai kínálatban számos olyan utasbiztosítási ajánlat van, ami a klasszikus utasbiztosítási fedezeteken – például poggyászbiztosításon, egészségügyi segítségnyújtáson – kívül számos más esetben is fedezetet nyújtanak.

– Ezek megtéríthetik a hozzátartozó szállásköltségét a biztosított kórházi tartózkodása alatt, kártérítést nyújthatnak a balesetben bekövetkező csonttörés esetén, de akár a fennmaradó szállásköltséget is megtéríthetik, ha egy baleset vagy betegség miatt meg kellene szakítani a nyaralást – mondja a szakértő.

Ezt csinálta a Magyar Nemzeti Cirkusz a Balaton közepén! Ha jót akarsz, ezt azért ne csináld utánuk!

Tengernyi élmény vár rád a Balatonnál! A strandolás mellett ezer más dolgot is csinálhatsz, mutatjuk a kedvenceinket! Járd körbe velünk a tavat!

Fotó: Krausz Andrea

 

Nyitókép: Olvasói fotó: Pesti Jánosné

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva