origo.hu | 2020.08.02. 08:00
Forró Bence: Családdal egészen más a Balaton
Forró Bence a Duna Televízió és az M2 Petőfi TV műsorvezetője, 2018 óta pedig a Balatoni Nyár házigazdája. Idén Somossy Barbara oldalán vezeti a délelőtti magazinműsort, amit ezúttal is nagyon élvez. Igaz, apaként már egész másként telnek a forgatások közti időszakok, mint a korábbi években.

– Egy quad pálya mellett állunk épp, és hamarosan versenyezni fog Somossy Barbarával, a Balatoni Nyár másik műsorvezetőjével. Most először próbálja ki ezt a sportot?
Azért jöttünk, hogy Barbival kőkeményen egymásnak essünk a pályán egy verseny keretében. Én eddig inkább a gokartért voltam oda, a quadot csak egyszer próbáltam, úgyhogy nem számítok annyira komoly ellenfélnek. Egyszer tankot vezettem! Nem olyan messze innen, közel a Balatonhoz, van egy fantasztikus helyszín, ahol ki lehet próbálni a tankvezetést. Nem volt könnyű egy hatalmas, régi, szovjet tankot irányítani. Két kar van benne, ami eleinte szokatlan, de szépen elmagyarázták az elején, hogy mi hogyan működik, aztán indulás. Iszonyú ereje és hangja volt, füstölt, mint egy olajkályha, és a terep is nagyon kemény volt. Ezt nagyon élveztem, és emlékezetes is maradt. A Balatoni Nyárban akkor is egy adranelinbomba-jellegű rovatom volt, én nagyon szeretem az ilyen forgatásokat. Ami még nagy élmény volt számomra, az az agyaggalamb lövészet Balatonfűzfőn: tele volt a zsebünk sörétes tölténnyel, kilőtték a galambokat, követtük őket, és puff.

– Jól ment?
Az elején óriási sikerek voltak, biztosan az volt a beetetés. Aztán ahogy növelik a távolságot, bonyolultabbá válik a feladat, és egyre kevesebb a találat. De így is nagyon élveztem.

Barbi és Bence jó párost alkotnak a Balatoni Nyárban, mindketten imádják a Balatont és ezt a műsort is. Fotó: Hirling Bálint/Origo

 

– Ha nem terepen, extrémebb helyszínen forog a műsor, hanem a stúdióban, akkor is ennyire jól érzi magát?
Az elmúlt két évben már megtanultam és megszoktam, hogy mi a rendszer, úgyhogy nem vesz el külön energiát az a koncentráció, amire az elején egy kezdőnek szüksége van. Tudom, mi hol van, ki kicsoda, és hogy áll össze az adásidő. Ami az idei évben számomra újdonság, az a partnerem, Barbi.

– Milyen a közös munka?
Mindig kihívás, ha olyan emberrel kell műsort vezetni, akivel korábban nem volt soha közös munkánk. Hat hete van képernyőn a Balatoni Nyár, és mivel heti váltásban vagyunk a másik párossal, mi három hetet vezettünk eddig együtt. Ennyi idő elég volt, hogy összerázódjunk. Ismerjük, hogy nagyjából hogy működik a másik, olajozottan mennek a dolgok.

– Ilyenkor az egész nyár a műsorvezetésről és a Balatonról szól? Ha nincs képernyőn, mivel tölti az idejét?
Eddig azzal töltöttem az időmet, hogy ha nem volt forgatásom, akkor szépen kifeküdtem a strandra, napoztam, ittam egy fröccsöt, és bementem a vízbe.
A családos élet egész más, mint mikor még nem volt meg a kisbabánk.
Ez a hét kivétel, mert a korábbi évekhez hasonlóan itt vagyok a többiekkel a táborban, de egyébként hozom a családot, bérlünk egy kis házat, és ott vagyunk a babával és a kutyánkkal. Az új helyzet a feleségemmel nem kis kihívások elé állít minket, nem egyszerű a logisztika, de belejöttünk, élvezzük, három hónap után már megszoktuk, és nagyon jó ez így.

Nyitókép: Polyák Attila/Origo

Forrás: origo.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva