Szaniszló Hajnalka | 2019.07.04. 20:48
Tartalmas lesz, megígérjük! Hétvégi balatoni programajánló
A nyár közepén járunk és jobbnál jobb programok jönnek, csak győzzünk választani. Bárcsak egyszerre több helyszínen is lehetnénk! Amíg ez nem valósulhat meg, addig is ajánlunk néhányat a hétvégére. Programajánló rovat következik.

Ne feledd, hogy ha az alábbi listában nem találod meg a számodra megfelelő kikapcsolódási formát, tovább böngészhetsz a likeBalaton.hu oldalán.

Ide kattintva a teljes balatoni programkínálatot megtalálod.

Frissítve: A balatonlellei operett gála 2019. július 5-i előadása Oszvald Marika autóbalesete miatt elmarad, helyette 2019. augusztus 15-én, csütörtökön, 21 órakor kerül megrendezésre. A megvásárolt jegyek erre az időpontra érvényesek, vagy visszaválthatók a Balatonlellei Művelődési Házban.

PÉNTEK

Operett gála lesz Balatonlellén, melynek keretében az Orfeum Vándorszínpad előadását láthatják az érdeklődők a lellei szabadtéri színpadon. A népszerű sztárok közül fellép Kalocsai Zsuzsa primadonna , kinek partnereként hallható lesz Berkes János operaénekes, érdemes művész is valamint Oszvald Marika szubrett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, operett énekes, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Láthatjuk majd Birinyi Mónikát, az Orfeum Vándorszínpad szubrettjét, aki bájával és csodás hangjával ellágyítja a közönség szívét.
Színpadra lép Bálint Csaba is, aki magával ragadó tenorjával, vitathatatlan átéléssel kompenzál a női nemnek. Ö az, aki nemcsak aktív szereplője, hanem egyben az Orfeum Vándorszínpad megálmodója, 2008 óta alapítója a Magyarországon és külföldön is méltán elismert társulatnak.

SZOMBAT

Július 6-án rendezik a Balaton-átevezést. Bármilyen hajóval, legyen az versenykajak, túrakenu, outrigger, csónak vagy akár az egész világon egyre nagyobb teret hódító SUP (deszkán állva evezés), indulhatsz a tíz kilométeres távon Fonyódról Badacsonyra, majd vissza Fonyódra.

A Balaton-átevezés résztvevői Fonyódnál 2018. július 14-én. A versenyzőknek 10,2 kilométeres távot kell teljesíteniük Fonyódtól Badacsonytomajig és vissza.
MTI Fotó: Varga György

 

Július 6-án Balatonberényben mesefesztivált rendeznek. A programok között szerepel az élménypark, azaz: kalandpark csúszda, picur-légvár, pedálos quadok és traktorok, villám pónik, népi játszótér, kézműves foglalkozások és arcfestés is. Lesz falmászás, bungee trambulin, Brémai Muzsikusok mesejáték és gyerekkoncert, s ami a legjobb, hogy a strandbelépővel ingyenes látogatható a program.

Különleges túrán vehetünk részt, mely során megtekintjük a salföldi Pálos kolostor romjait. Útközben megismerkedhetünk a terület természeti és kultúrtörténeti értékeivel. Könnyen teljesíthető tavaszköszöntő túrára várják a kirándulókat Ábrahámhegyen! Ismerd meg a környék természeti és kulturális értékeit.

Régmúlt idők emlékei

Legyen a feleségem! Vígjáték a Színparton, azaz a siófoki szabadtéri színpadon!
Nagy bajban van Jim Watt, az egyik jeles londoni brókercég fiatal vezetője. No, nem a tőzsdei hossz vagy bessz ingatta meg cégbeli pozícióját; sokkal inkább viharos magánélete szúrt szemet az Amerikából érkezett házasságpárti nagyfőnöknek. Csoda hát, ha az esti partiig Jim több hölgyismerősének is megteszi címbéli ajánlatát? Itt van mindjárt Helen, Jim fotómodell kedvese, aki valódi esküvő nélkül nem hajlandó jóképet vágni a dologhoz, és inkább választja ma estére a jól fizető reklámcég kampányfotózását. Vagy Terri, aki eredetileg csak néhány múlhatatlanul fontos aláírásért jött el a főnökéhez az irodából, de, mert bevállalós, esetleg hosszabb távra is maradna… A befutó végül Edna, a bejárónő, aki ugyan nem olyan gyönyörű, viszont szakmai ártalomként remekül tájékozott a tisztítószer-piacon.

Fergeteges, hajnalba nyúló buli veszi kezdetét Siófokon, ugyanis ezen az estén a 90-es és a 2000-es évek legnagyobb slágereivel vár a siófoki Plázs!

Több, mint egy bringatúra! Tekerj a Balaton-felvidéken egy rejtélyes térképpel a kezedben! Kinyomtatva vagy elektronikus formában megkapod az itinert, ami egy címek nélküli útleírás, hogy merre kell haladnod és hol vannak az ellenőrzőpontok. Ezeken a pontokon fel kell jegyezned dolgokat, amik bizonyítják majd, hogy ott jártál. Az utolsó ponton egy extra feladat is vár rád, hogy “kiszabadítsd” a fogságba esett kerékpárodat.

Pinokkió mesejáték lesz Balatonszárszón a Csukás Színházban. Főszerepben: Szacsvay László Jászai Mari-díjas színművész, a Nemzet Színésze.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN VÁR

Július 5-től jobbnál jobb programokkal vár mindenkit a Keszthely Fest. Fellép Caramel, a Hooligans, az Irie Maffia, Bérczesi Róbert, a The Bluebay Foxes és még sokan mások.

KeszthelyFest 2019

Közzétette: KeszthelyFest – 2019. június 20., csütörtök

 

Már javában dübörög a Balaton Sound! Európa legjobb vízparti fesztiválja idén is elhozza az elektronikus zenei stílusok legjobbjait. Világsztárok váltják egymást a szabadstrandon: Armin Van Buuren, a The Chainsmokers, DJ Snake, J Balvin, a Future, G-Eazy, Marshmello, Sean Paul, Tiësto, Timmy Trumpet, Paul Kalkbrenner, Jess Glynne, Rudimental és a KSHMR, s bulizhatsz egy katamaránon is.

Július 5-7 között rendezik meg Balatonfüreden a 2019-es Balaton-Ifjúság-Művészet Nemzetközi Fesztivált, amelynek idén is a Kisfaludy Színpad ad teret. Részletek itt.

Vasárnapig tart az Istvándy FESZtelen, amelyen finom borokat ihatsz és ínycsiklandó ételeket kóstolhatsz.

Idén is hangulatos keszegfesztivállal vár Gyenesdiás! Lesz itt keszegsütés, Varázshangok Játszóház, Nádas György közvetít majd a versenyről, de láthatunk népies, zenés-mesés vásári komédiát is. Fellép a Vasárnapi fiúk és a Helios tánczenekar is, amely hajnalig pörgeti majd a hangulatot. Lesznek harmonikások és Máté Péter-Szécsi Pál emlékest, valamint hagyományőrző mesterségek bemutatója és aminációs műsor is, kifejezetten gyerekeknek.

Idén is folytatódik a rendhagyó összművészeti fesztivál, a Salföldi Dalföld, amely a balatoni nyár kulturális életébe új színfoltként jelentkezett be 2014-ben. A balatoni óriás-fesztiváloktól eltávolodva, a Káli-medence egyik csendes szegletében, az aprócska Salföldön lehetünk szem- és fültanúi egy különleges összművészeti eseménynek.

5. Salföldi Dalföld – 2019. július 5-7.

? Egy hónap és kezdődik az 5. Salföldi Dalföld!‼#Dalföld #Dalföld2019 #SalföldiDalföld #Salföld #koncert #jazz #népzene #balaton #nyár2019 #visszaszámlálás

Közzétette: Salföldi Dalföld – 2019. június 7., péntek

 

Immár hagyománynak számít a Zalakaros ikonikus virágáról elnevezett Kannavirág Királynő választás, ahol megválasztják a város legszebb virágszálát. A rendezvény kísérő programjaként a Gyógyfürdő téren kézműves vásár, kiegészítő programok és borházak várják a vendégeket a Kannavirág Fesztiválon.

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Nyitókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva