2019.03.04. 11:44
Fotelek - már az irodákban is feltűnnek
Hirdetés - A nappali egyik legfontosabb eleme, amolyan lelke a fotel, amelyben végre kényelmesen hátradőlhetünk és pihenhetünk. Legalább egy jó fotel - ami kényelmes és stílusos - elkel minden lakásban, de ma már a munkahelyeken is feltünedezik ez a bútor.

A barátságos nappali kiegészítője

Ha nem gondoltunk még bele abba, mennyire lényeges ez az elem a szoba berendezésében, akkor gondoljunk arra, milyen lenne, ha nem lenne. Ugyan végig lehet ‘sorakozni’ a kanapén is, – és ha nincs elég tér a foteleknek, az üldögélésre általában ez az egy hely marad -, de a nyugodt olvasásnak vagy éppen tévézésnek kulcseleme ez a bútordarab.

Ha egy asztalt körbe szeretnénk ülni – akár csak a családtagok, vagy a látogatók is – , és az együttléthez nem kapcsolódik étkezés, akkor a fotelek elengedhetetlenek. Ahol szeretik a vendégeket és ki is mutatják ezt, ott több és többféle fotelt, vagy esetleg más ülőbútort – babzsákot, puffot – tartanak, hogy mindenki kényelmesen elhelyezkedhessen.

A nagymama és a cica kedvence

Sok családban személyhez kötődnek a fotelek, és ha a ‘gazdájuk’ megjelenik, a többieknek máshol kell helyet keresni. Például az egyik ülőalkalmatosság az apukára van szabva, aki onnan szereti nézni a tévét, a másikban pedig esetleg a nagymama simogatja a macskát.

És akkor még meg sem említettük az egyik legjobb találmányt az anyukák számára, a baba etetésre alkalmas fotelt. A kartámasz és a kényelmes hátradőlésre lehetőséget adó háttámasz a komfortos szoptatáshoz tökéletes keretet ad. Ezt a darabot sokszor a babaszobában állítják fel.

Hangszigetelés egy főre

De a fotelek ma már nemcsak az otthonokban segítenek kikapcsolódni és pihenni, az egyre lakásbelső-szerűbbé váló munkahelyeknek is mind több helyen alapfelszerelései.

Egy-másfél évtizede elterjedt az ‘iroda, mint második otthon’ elképzelése. Az ilyen terek kialakításában arra törekednek, hogy a dolgozónak ne legyen kedve hazamenni, és vonzó ‘alternatív’ körülmények közt is dolgozhassanak a munkatársak, például babzsákon, függőágyban, vagy éppen fotelben.

A nyitott terű irodákba tervezett ilyen bútorokra a fejrésznél kétoldalt fület is terveznek, amelyek segítenek a zajt kívül tartani, és támogatják, hogy kényelemben és egyben koncentráltan lehessen tevékenykedni.

Nagyon trendik a kanapénál kisebb, kétszemélyes, szövetazonos oldalfallal ellátott fotelek is, ahol elmélyülten lehet beszélgetni. Ha hangosak a gyerekek odahaza, és néha kicsit elkülönülnénk, akár a lakásba is praktikus lehet egy ilyen ‘hangelterelő’ fotel.

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva