- 2 kisebb sárgadinnye
- 2 csomag mozzarellagolyó
- 1-1 ág friss rozmaring
- oregánó
- bazsalikom
- snidling
- őrölt fekete bors
- 4 evőkanál olívaolaj
- 0,5 db citrom leve
ELKÉSZÍTÉS
- A mozarellagolyókat tegyük egy szűrőbe, a savót csepegtessük le.
- A megmosott fűszerek leveleit aprítsuk össze, majd szórjuk rá a sajtra. Őröljük rá a borsot, csorgassuk rá az olívaolajat és a citromlevet.
- Jól forgassuk össze, és pár órára tegyük a hűtőszekrénybe.
- A dinnyéket vágjuk félbe, kanállal szedjük ki a magot, majd cikkezzük fel. A cikkekből éles késsel vágjuk ki a dinnye húsát, majd daraboljuk háromfelé.
- Nagy tányérokon rendezzük el, a tetejére tegyünk a fűszeres sajtgolyókból, végül az egészet csorgassuk le kevés olívaolajjal és ízlés szerint daráljunk rá borsot. Friss fűszerágakkal díszítsük a tányérokat.
Forrás: mindmegette.hu